Alimente sănătoase care nu te lasă să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

De fapt, aceste alimente au cantităţi uriaşe de grăsimi, zahăr şi sare, astfel că este bine să citeşti cu atenţia lista de ingrediente de pe fiecare produs în parte. Iată câteva exemple!

Mierea

Credeai că mierea este mai naturală şi mai sănătoasă decât zahărul? Ei, bine, te înşeli. Atât mierea cât şi zahărul au niveluri similare de glucoză. Însă, pentru că mierea este mai densă, o lingură de miere conţine, de fapt, mai multe calorii decât aceeaşi cantitate de zahăr.

Dressing-ul pentru salată

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că sosurile pentru salate cu un conţinut scăzut de grăsimi împiedică organismul să asimileze nutrienţii. În schimb, uleiul de măsline sau o cantitate mică de unt vor ajuta corpul să absoarbă mai eficient vitaminele din legume.

Cereale la micul dejun

Studiile au arătat că persoanele care consumă cereale la micul dejun sunt de regulă mai slabe decât cele care nu o fac, însă numai în cazul celor care optează pentru cerealele cu adevărat sănătoase. Şi asta pentru că, în mare parte, cerealele cu diferite arome, cu ciocolată sau cele destinate copiilor conţin cantităţi mari de zahăr şi grăsimi.

Alege, aşadar, cerealele complet integrale, întrucât acestea sunt bogate în fibre sănătoase şi au un conţinut minim de calorii.

Laptele degresat

Cele mai recente studii arată că laptele gras ar putea fi o variantă mai bună şi mai sănătoasă decât laptele degresat. În plus, în ceea ce priveşte conţinutul de grăsimi, diferenţa dintre laptele gras şi cel degresat este aproape insesizabilă.

În timp ce laptele degresat este mai puţin hrănitor, laptele integral accelerează metabolismul şi te ajută să arzi mai multe calorii.

Legumele crude

Deşi se credea că legumele îşi pierd majoritatea nutrienţilor în timpul procesului de gătire, în special vitamina C, cele mai recente studii contrazic aceste afirmaţii.

Potrivit unei cercetări realizate în 2008, legume precum morcovii, spanacul, ciupercile, sparanghelul, varza şi ardeiul furnizează mai mulţi antioxidanţi atunci când sunt gătite la abur decât atunci când sunt consumate crude.