Alimente care te scapă de respiraţia urât mirositoare

1 2 jpg jpeg

Respiraţia urât mirositoare poate avea mai multe cauze printre care afecţiuni ale dinţilor, carii, infecţii la nivelul căilor respiratorii, constipaţia sau deshidratarea dar şi probleme ale stomacului precum gastrita.

În plus viciile precum fumatul sau consumul excesiv de alcool poate favoriza apariţia halitozei.

Iată care sunt alimentele care te scapă de această problemă:

Pătrunjelul elimină bacteriile bucale

Atât frunzele de pătrunjel cât şi cele de mentă sunt una dintre soluţiile salvatoare atunci când vine vorba de o respiraţie cu un iz nu prea uşor de suportat. Poţi să mesteci câteva frunze timp de 3-5 minute şi vei observa diferenţa.

Este recomandat să nu te înstrăinezi prea tare de cabinetul stomatologului, măcar o dată pe an să mergi la un consult.

Un măr pe zi se zice că ţine doctorul la distanţă, ei bine, dacă te confrunţi cu această problemă alege să consumi un măr, aceasta va înlătura bacteriile responsabile cu miroul greu din cavitatea bucală.

Nu trebuie să stai departe de apă, ai nevoie de o hidratare constantă şi suficientă astfel încât corpul tău să nu simtă senzaţia de sete.

Vitamina C, un remediu eficient

2 jpg jpeg

Toate fructele bogate în această vitamină nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. Mai ales dimineaţa după ce ai făcut igiena orală, prepară un suc proaspăt din citrice acasă şi savurează-l lent.

Lămâile, portocalele, kiwi te pot salva de jena respiraţiei cu miros deranjant.

Inclusiv oţetul de cidru de mere este o bună modalitate de a lupta împotriva halitozei, este eficient mai ales pentru că elimină bacteriile din cavitatea bucală, şi dacă alege să îl diluezi cu apă, la un pahar de apă să adaugi 3 linguriţe de oţet de cidru de mere, obţii o apă de gură naturală, eficientă şi deloc costisitoare.

Căpşunile şi pepenele îţi oferă pe lângă vitamine şi o hidratare corespunzătoare, te ajută să previi uscarea cavităţii bucale şi te protejează de respiraţia neplăcută.

Află care sunt cele mai bogate alimente în vitamina C AICI

Adaugă ulei de arbore de ceai în pasta de dinţi

Un alt remediu ce luptă cu succes împotriva halitozei, uleiul de arbore de ceai, adaugă o picătură de ulei peste pasta de dinţi ce ai pus-o pe periuţă şi apoi periază-ţi dinţii. Clăteşte bine şi încearcă să nu înghiţi acest amestec.

Şi ceaiul verde care este o sursă excelentă de polifenoli, antioxidanţi, te va ajuta să elimini bacteriile şi va împiedica dezvoltarea acestora. Alege să bei o cană de ceai verde pe zi sau să faci dimineaţa gargară cu el după ce te-ai spălat pe dinţi.

Legumele cu frunze verzi, sursă de sănătate

1 2 jpg jpeg

Spanacul, salata verde, varza sunt benefice întregului tău organism, însă acţiunea lor este benefică mai ales pentru sănătatea ta orală. Acestea te ajută să menţii Ph-ul la un nivel echilibrat şi îţi furmizează o respiraţie fresh.

Consumă cât de des cu puţinţă legumele cu frunze verzi în salate, aşa vei avea grijă totodată şi de silueta ta.

O altă soluţie o reprezintă ghimbirul, alege să razi 3 centimetr de ghimbir, adaugă-l într-un pahar cu apă şi consumă-l dimineaţa după ce te-ai spălat pe dinţi.

Iaurtul neutralizează bacteriile

1 2 jpg jpeg

Un adevărat doctor atât pentru sistemul tău digestiv care acţionează începând din cavitatea bucală. Datorită conţinutului de vitamina D, acesta luptă împotriva bacteriilor şi favorizează o respiraţie plăcută.