Cel mai întâlnit tip de cancer la bărbaţi este cel de prostată. Se pare că unul din opt bărbaţi este afectat de această maladie. Acesta reprezintă a doua cauză a mortalităţii la bărbaţi, în ceea ce priveşte afecţiunile de acest gen.

Iată ce alimente ajută la prevenirea cancerului de prostată.

Seminţele de in la micul dejun

În urma unor cercetători, s-a demonstrat că seminţele de in consumate în salate ori cereale (la micul-dejun) ajută la prevenirea acestui tip de cancer. Aşa că, include-le în alimentaţie şi ia-le în fiecare dimineaţă.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline, de in, de rapiţă, dar şi cel din seminţe de dovleac (în general toate grăsimile bune) se pare că nu ar trebui să lipsească din alimentaţia celor care vor să prevină cancerul de prostată.

Usturoiul şi ceapa, aliaţi împotriva acestei afecţiuni

Consumul unui gram de usturoi pe zi poate să reducă cu până la 53% riscurile de cancer la prostată. Şi ceapa ţine această boală cruntă la distanţă.

Omega-3 previn această boală

Pe de altă parte, şi acizii graşi Omega-3 pot fi o variantă ideală de prevenire a acestei afecţiuni. În acest sens, specialiştii în domeniu recomandă peştele gras. Bărbaţii în vârstă care obişnuiesc să mănânce peşte scad drastic riscul dezvoltării de cancer la prostată.

Ce alte alimente mai sunt recomandate

Adaugă în alimentaţia ta spanacul, roşiile, sparanghelul, quinoa, cartofii, ceaiul verde şi castanele. Toate acestea vor ţine cancerul de prostată departe de tine.

De asemenea, bea cât mai multe sucuri naturale, din fructe şi legume.