Alimente care îţi pot afecta pielea

1 2 jpg jpeg

În primul rând trebuie să ţii cont de faptul că deshidratarea este principalul ,,vinovat" pentru o piele uscată. Deshidratarea şi acneea sunt legate una de alta. Şi asta din cauză că uscarea tenului şi celulele pielii moarte produc acnee.

Sarea în exces reţine fluidele în organism cauzând umflarea şi aspectul pufos al pielii. De aceea, textura pielii depinde foarte mult de cantitatea de sare pe care o consumi. Fereşte-te de consumul în exces al murăturilor, preparatelor sărate, alimentelor la conserve.

Cafeina este cunoscută ca stimulentul care măreşte producerea de cortizol în organism şi grăbeşte procesul de îmbătrânire prin subţierea pielii, deshidratare şi în final ridare.

Alcoolul inhibă şi el secreţia de hormoni antidiuretici, producându-se astfel deshidratarea. Cauzează vasodilatarea, ceea ce conduce la pierderea în exces a apei din organism prin piele.

Alimente care îţi pot afecta pielea - Alimentele procesate

Alimentele rafinate şi procesate, fructele îndulcite şi sucurile din conserve şi cutii au un conţinut scăzut de fibre, ceea ce determină o creştere glicemică. Mai mult, ele au deseori un nivel ridicat de sare şi sodiu. Ca să nu mai vorbim de faptul că fructele originale, prin procesare, şi-au pierdut o cantitate enormă din nutrienţi.

1 2 jpg jpeg

Fereşte-te de alimente care intensifică producerea de radicali liberi! Radicalii liberi sunt cunoscuţi ca producând o ruptură în structura pielii prin distrugerea colagenului şi elastinei, fibrele care sprijină structura ei. Consumarea în exces de carne roşie şi a produselor de tip fast-food poate favoriza reacţiile inflamatorii ale pielii.

Citeşte şi:

SOS! Piele uscată în sezonul rece!

Uleiul de argan, „aur“ pentru piele şi păr

Bolile se citesc pe piele

Alimente care îţi pot afecta pielea - Alimentele prăjite şi grăsimile hidrogenate

Mâncărurile gătite la temperaturi ridicate şi producţia de grăsimi hidrogenate (cum ar fi margarina) conduc la oxidarea acizilor graşi şi la distrugerea nutrienţilor antioxidanţi, cum este şi vitamina E sau acizii graşi omega 3, de aceea pot afecta aspectul pielii.

La fel, folosirea în exces a coloranţilor, a îndulcitorilor şi a aromelor artificiale este dăunătoare, din cauza că organismul le elimină apoi foarte greu.

Dietele radicale sunt cunoscute şi ele pentru cauzarea unor fluctuaţii dramatice ale nivelului zahărului din sânge. Astfel, nu e de mirare că acneea este atât de comună printre anorexici şi bulimici.