Alimente care cresc producţia de colagen

1 2 jpg jpeg

Peştele

Sursă generoasă de acizi graşi Omega 3, peştele este un aliat al pielii sănătoase. Acizii ajută la protejarea membranei grase care înconjoară celulele pielii, susţinând astfel structura pielii. Somonul este foarte bogat în Omega 3, alţi peşti recomandaţi fiind macroul, păstrăvul, heringul şi tonul.

Legumele şi fructele roşii

Având în compoziţie licopen, un antioxidant care acţionează ca un stimulant al colagenului, legumele şi fructele roşii (ardei gras roşu, căpşuni, roşii, ardei iute roşu, pepene verde, sfeclă roşie, mere roşii) îţi sunt utile dacă vrei să-ţi păstrezi pielea întinsă pentru mai multă vreme şi dacă vrei să întârzii apariţia durerilor de articulaţii.

Legumele cu frunze

Dacă legumele roşii nu te încântă, e bine să ştii că şi cele verzi contribuie la stimularea producţiei de colagen. Consumă, după preferinţe, varză, salată verde, salată Romaine, kale, spanac, broccoli, ştevie, leurdă.

Citricele

Vitamina C din compoziţia citricelor ajută aminoacizii să se transforme în colagen şi, în plus, contribuie la neutralizarea radicalilor liberi care tind să rupă fibrele de colagen şi să scadă elasticitatea pielii. O portocală pe zi sau două mandarine sunt suficiente pentru a ajuta organismul să crească producţia de colagen. Sau poţi bea zilnic sucul de la o lămâie, într-un pahar cu apă, ca atare sau îndulcit cu 1 linguriţă de miere.

Avocado

Sursă de vitamina E şi de acizi graşi Omega 3, care cresc producţia de colagen, avocadoul poate fi consumat sub formă de pastă pe pâine, amestecat simplu doar cu suc de lămâie şi sare, în salate, sub formă de guacamole, cu ouă la micul dejun sau în combinaţii dulci, după preferinţe.