Ai reuşit să slăbeşti? Iată cum îţi poţi menţine greutatea!

1 2 jpg jpeg

Permis şi interzis în dietă • Consumă PROTEINE (aproape) la fiecare masă: piept de pui, piept de curcan, peşte, albuşuri de ou. • Ai grijă la CARBOHIDRAŢI: pâine, orez, cartofi, salată, paste/tăiţei, cereale, porumb, mazăre, morcovi fierţi. Mănâncă orice îţi doreşti, atâta vreme cât conţine şi proteine şi înjumătăţeşte porţiile. • GRĂSIMI. Optează pentru cele sănătoase (ulei de seminţe de in, de şofran, de floarea-soarelui), în defavoarea celor „rele” (untul, margarina, alimentele prăjite, maioneza). De ce trebuie să ţii cont • Bea multă apă, mai ales înainte de masă. Nu numai că este bună pentru organism, dar reduce şi foamea. Nu substitui apa cu sucul de fructe, pentru că are prea mult zahăr şi, deci, nu vei reuşi să slăbeşti. Bea apă la fiecare 30 de minute. De cele mai multe ori, când ai impresia că îţi este foame, corpul tău îşi manifestă, de fapt, nevoia de lichide. • Ia micul dejun ca un rege, prânzeşte ca un prinţ şi cinează ca un cerşetor! Este regula cea mai simplă şi cel mai uşor de reţinut. Masa de seară trebuie să fie „săracă” şi nu trebuie luată mai târziu de ora 20.00. • O tiroidă leneşă poate fi o cauză pentru care nu reuşeşti să pierzi în greutate. Verifică-ţi zilnic temperatura, imediat după ce te trezeşti dimineaţa. În cazul în care temperatura corporală este scăzută mai mult de 7 zile la rând, discută acest aspect cu medicul tău, în vederea unor analize suplimentare.

Citeşte şi:

- Dieta care-ţi ţine de cald

- Cum să slăbeşti fără să ţii dietă

- Dieta care te ajută să-ţi menţii greutatea

• Din lipsă de timp, obişnuim să consumăm prea puţine alimente pe timpul zilei şi ne place să recuperăm la masa de seară. Sunt mulţi aceia care mănâncă mult, chiar înainte de a merge la culcare, neştiind că acest lucru nu este nici sănătos şi nici favorabil siluetei.

• Nici înfometarea nu este bună, atunci când te afli în plină luptă cu kilogramele extra. Organismul „sesizează” această privare de alimente şi încearcă să-şi facă provizii, asemănător ţie, când pentru iarnă, umpli cămara cu multe bunătăţi. Singura modalitate prin care poţi stopa depozitarea grăsimilor în cămara corpului tău este să îţi asiguri zilnic cele 3 mese, plus cele 2 gustări.

Aceasta este singura modalitate prin care poţi creşte rata metabolică, astfel încât să arzi mai multe calorii pe oră. Ai nevoie de 20 - 30 de minute de activitate fizică pe zi, de cel puţin 3 ori pe săptămână. Nu exagera cu intensitatea exerciţiilor, dar nici nu le face doar ca să le faci. Intensitatea lor trebuie să-ţi pună sângele în mişcare, acest lucru fiind benefic şi pentru inima ta. O plimbare ceva mai sprintenă poate fi soluţia cea mai bună.