Află cum să-ţi protejezi pielea de ger

1 2 jpg jpeg

Efectele dăunătoare ale iernii pot fi combătute cu o îngirjire adecvată, specifică nevoilor pielii, suplinind lipsa hidratării atât din exterior, cât şi din interior. Modifică ritualul zilnic Limitează timpul petrecut în duş, foloseşte apă caldă, nu fierbinte, întrucât expunerea, în special prelungită, la apa fierbinte usucă pielea. Foloseşte gel de duş în loc de săpun obişnuit, iar când ieşi din duş, tamponează pielea cu prosopul în loc să o ştergi. Hidratatea de după duş este esenţială. Pentru un efect cât mai puternic, aplică loţiunea sau uleiul când pielea este încă umedă şi masează bine până se absoarbe complet. În plus, masajul pune sângele în mişcare, încălzind corpul din interior. Alege hidratatea potrivită În timpul verii, pielea pierde apă prin transpiraţie, motiv pentru care se recomandă creme cât mai puţin grase, pentru a nu încuraja transpiraţia. Pe timp de iarnă, în schimb, corpul se deshidratează mult mai rapid şi are nevoie de creme care să ajute la menţinerea cât mai îndelungată a hidratării. Aşa că alege o cremă mai grasă. Un alt motiv pentru această alegere este faptul că aceasta, cu cât e mai grasă, cu atât conţine mai puţină apă. Iar gheaţa este periculoasă atât sub picioarele noastre, cât şi pe faţă. Nu te-ai gândit niciodată la asta, dar orice urmă de apă de pe faţa ta îngheaţă şi usucă imediat pielea. Poate ai observat că uneori îţi înţepeneşte faţa de cum ai scos nasul pe uşă. Cel mai bine este să foloseşti o cremă pentru ten gras sau o cremă de noapte, mai ales când ieşi în frig, pentru a-ţi proteja pielea de un chin suplimentar. Fii atentă la ce mănânci Organismul nostru este un aparat complex, setat să ceară singur lucrurile de care are nevoie. Dacă în timpul verii eşti atrasă de fructe, salate, sucuri, iarna eşti copleşită de poftă pentru mâncărurile grase şi grele. Nu trebuie să înfrânezi aceste pofte, e doar felul organismului de a-ţi spune că trebuie să modifici regimul în funcţie de sezon. Asta nu înseamnă că trebuie să te năpusteşti asupra fripturilor şi grătarelor. Dar poţi consuma mai multe alimente ce conţin acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, precum somon, hering, anşoa, ton, sardine etc. respectiv soia, curcan, pui, ulei de floarea soarelui.