Adevărat sau fals despre sarcină

1 2 jpg jpeg

E important să mănânci mult

Fals. Mâncatul pentru doi, în ideea că aşa va fi şi copilul gras şi frumos, îţi poate aduce numai neplăceri. Dacă te îngraşi prea mult în timpul sarcinii, vor apărea durerile de spate mai curând şi te vei simţi mai obosită. În loc să mânânci mai mult, mănâncă mai bine, diversificându-ţi alimentaţia.

Forma burticii nu are nimic în comun cu sexul bebeluşului

Adevărat. Abdomenul în perioada sarcinii ia o formă care depinde mult de alcătuirea bazinului, de elasticitatea pielii, nicidecum de sexul copilului. Prin urmare, dacă ai pântecul prea adus în faţă şi asemănător cu o minge de rugbi, n-ar trebui să bagi mâna în foc că vei avea un băieţel.

Mai mult, în timpul sarcinii, orice femeie tinde să-şi cambreze spatele, ceea ce împinge uterul în faţă. Un sfat de un real ajutor din partea apropiaţilor ar fi acela să-ţi corectezi poziţia, pentru că te-ar putea afecta în timp. Cum? Ducând bazinul în faţă şi trăgând umerii în spate. Aşa vei avea spatele drept.

Mişcarea poate declanşa travaliul

Fals.O superstiţie legată de sarcină este aceea de a nu face sport în timpul sarcinii. Niciun risc, însă, după primele trei luni de sarcină, ba din contră, atâta timp cât faci mişcare fără să te extenuezi. Totuşi, o parte de adevăr există, pentru că după opt luni, întinderea braţelor solicită musculatura spatelor şi a abdomenului şi poate provoca apariţia contracţiilor.

Dacă furi ceva, copilul se naşte cu semne

Fals. Există o credinţă foarte răspândită conform căreia dacă furi ceva la care pofteşti, mai ales dacă este ceva comestibil, copilul se va naşte cu semne pe corp. Aceasta rămâne doar o superstiţie, pentru că nu are niciun fundament ştiinţific. Cele mai multe astfel de pete dispar pe măsură ce creşte copilul. Prin urmare, nu ai de ce să te privezi de ciocolată, atâta timp cât este doar un pătrăţel de ciocolată amăruie.