O dietă potrivită şi un stil de viaţă de viaţă sănătos te ţin departe de bolile inimii. Urmează aceşti paşi esenţiali pentru o inimă sănătoasă!

Sursele de fibre

Fibrele îţi asigură şi starea de saţietate, prin urmare mănânci mai puţin. Include în meniul zilnic fulgi de ovăz, fasole, citrice, mere, pere, prune, sfeclă, conopidă, nuci, migdale, alune sau fistic. Nu uita nici de grăsimile „bune”! Şi ele reduc nivelul de colesterol rău şi riscul de apariţie a bolilor de inimă. Le iei din somon, nuci, avocado, ulei de măsline.

Suplimentele cu Omega-3

Pe lângă o alimentaţie corectă, suplimentele alimentare îţi aduc micronutrienţii buni pentru cord. Cele cu ulei de somon şi vitamina E, cu acizi graşi Omega-3 şi anghinare sau cu acid folic şi vitamine din complexul vitaminic B menţin un nivel echilibrat al colestrolului şi al grăsimilor din sânge.

Sportul

Măcar de 3 ori pe săptămână, obişnuieşte-te să faci o jumătate de oră de mişcare. În timp ce priveşti programul tău preferat de la televizor poţi face gimnastică. Poţi renunţa la transportul în comun, pentru a merge pe jos o jumătate de oră. În acest mod îţi reduci tensiunea arterială, elimini stresul, vei avea o stare bună şi energie.

Citeşte şi: Cele mai bune fructe şi legume pentru inimă

Condimentele care înlocuiesc sarea

Excesul de sare îţi creşte tensiunea arterială şi riscul de a suferi un atac de cord. Dacă ai peste 40 de ani sau dacă ai deja hipertensiune, redu consumul de sare. Pentru a da gust preparatelor culinare, foloseşte mai bine condimente cum sunt piperul, usturoiul, ceapa, ghimbirul. Ele intensifică procesele metabolice şi ard caloriile.