Aceste alimente stopează dezvoltarea celulelor canceroase!

1 2 jpg jpeg

Numărul mare de pacienţi afectaţi de diferitele forme de cancer i-a determinat pe cercetători să studieze mult mai amănunţit acest fenomen astfel că ai eu ajuns la concluzia conform căreia în organismul uman există o moleculă denumită TIC 10 care este responsabilă cu activarea unei proteine ce ajută corpul uman să lupte împotriva celulelor canceroase, oprind dezvoltarea tumorilor.

Turmericul conţine antioxidanţi

Unul dintre studiile făcute la Munchen asupra proprietăţilor acestui condiment a scos la iveală faptul că datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care îi conţine, turmenicul inhibă formarea metastazelor. Nu se cunosc efecte secundare ale consumului de turmenic.

Deşi se regăseşte mai ales în bucătăria indiană, curcuma, substanţa principală din turmenic se bucură de adevărate proprietăţi antiinflamatoare, este capabil să calmeze tusea şi durerea de gât dar şi să prevină depresia.

Află care sunt formele de cancer care recidivează cel mai des AICI

Ceaiul verde, sursă bună de flavonoizi

2 jpg jpeg

Principala substanţă activă a ceaiului verde, catehina, este capabilă să oprească dezvoltarea tumorilor.

Mai mult de atât, conţine flourină, o substanţă indispensabilă pentru sănătatea dinţilor. Astfel că o cană de ceai verde băută t zilnic reduce riscul apariţiei cariilor cu până la 50%. Cofeina din ceaiul verde conferă un efect tonic, revitalizant şi datorită efectului diuretic, laxativ , acesta este benefic mai ales pentru că scade tensiunea arterială, elimină constipaţia, ajută în lupta declarată surplusului de kilograme si la detoxifierea organismului.

Resveratrolul, cel mai puternic antioxidant

2 jpg jpeg

Pe lângă acţiunea sa antioxidantă, resveratrolul pe care îl poţi găsi mai ales în struguri este capabil să derucă gradul de degenerare celulară. Astfel că, un consum regulat de struguri şi un pahar de vin după masă contribuie la reducerea celulelor canceroase.

Nici licopenul din roşii nu trebuie trecut cu vederea prea uşor. Atât carotenoidele cât şi licopenul produc în organism anumiţi mediatori chimici care contribuie la reducerea inflamaţiilor.

Consumă cât mai multe fructe şi legume proaspete

Vitaminele şi mineralele din fructele proaspete îţi aduc un adevărat cocktail benefic sănătăţii tale. Fructele şi legumele mai ales cele de sezon conţin anumite substanţe care inhibă inflamaţiile existente deja în organism, îţi oferă fibre indispensabile unui tranzit corespunzător şi contribuie la diminuarea celulelor canceroase mai ales la nivelul colonului.