A venit căldura! Iată cum te protejezi de soare

1 2 jpg jpeg

Ambele tipuri de radiaţii sunt factori de risc pentru cancerul de piele.

Specialiştii de la Academia Americană de Dermatologie au un set de recomandări pentru protecţia împotriva razelor nocive ale soarelui:

Aplicaţi cu generozitate pe piele o loţiune de protecţie solară rezistentă la apă, cu spectru larg, cu factor de protecţie de cel puţin 30. Termenul ,,spectru larg” înseamnă că produsul oferă protecţie faţă de ambele tipuri de raze ultraviolete. Aplicaţi loţiunea la interval de două ore, chiar şi în zilele înnorate.

Purtaţi haine care să vă protejeze, precum cămăşi cu mâneci lungi, pantaloni, pălării cu boruri largi şi ochelari de soare.

Căutaţi umbra atunci când razele soarelui sunt puternice şi nu vă expuneţi la soare între orele 10.00-16.00.

Protejaţi copiii de expunerea îndelungată şi neprotejată la soare. Juca-ţi-vă cu ei la umbră şi acoperiţi-i cu hăinuţe largi.

Folosiţi măsuri suplimentare de protecţie când vă aflaţi în apropierea unei ape, deoarece ea reflectă razele dăunătoare ale soarelui.

Vitamina D se metabolizează în organism sub acţiunea razelor soarelui. O jumătate de oră de baie de soare, între orele 8.00-10.00 dimineaţa sau după ora 17.00, e suficientă pentru aportul zilnic de vitamina D.

Evitaţi bronzarea la solar

Razele ultraviolete ale soarelui şi paturile de bronzare din saloanele de înfrumuseţare pot provoca diverse forme de cancer de piele.

Verificaţi, periodic, suprafaţa pielii. Dacă observaţi orice schimbări, excrescenţe sau porţiuni ce sângerează, mergeţi la dermatolog pentru o consultaţie.