Mai multe studii au demonstrat în timp că între alimentaţie şi incidenţa bolilor există o strânsă legătură. În cazul cancerului, s-a arătat că un regim alimentar dezechilibrat, în care predomină substanţe chimice nocive, poate favoriza apariţia acestei maladii. Iată, aşadar, o listă cu alimentele care pot provoca sau chiar agrava cancerul!

Alimentele transgenice

Acestea sunt de fapt alimentele modificate genetic, despre care se spune că pot genera diferite boli, între care şi cancerul, mai precis substanţele utilizate pentru cultura lor pot provoca tumori.

Problema este că alimentele modificate genetic sunt mai greu de identificat. Din această categorie fac parte mai ales alimentele care conţin soia, porumb sau rapiţă (inclusiv derivatele lor). Pentru a evita consumul acestor organisme modificate genetic, alege alimente din surse naturale verificate, adică acele alimente care nu sunt cultivate prin intermediul biotehnologiei.

Carnea pasteurizată

Toate produsele de origine animală, cum ar fi parizerul, cârnaţii, crenvurştii, şunca etc., sunt pline de conservanţi chimici (nitratul de sodiu şi nitriţi), care au rolul de a menţine aceste mezeluri proaspete pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Totuşi, consumul acestor mezeluri este asociat cu apariţia cancerului de colon. Este important, aşadar, să se consume carne de la animale hrănite cu iarbă şi nu cu porumb.

Află ce alte alimente pot favoriza apariţia cancerului AICI