Îţi doreşti să arăţi şi să te simţi mereu tânăr, atât la exterior, cât şi pe interior? Iată câteva sfaturi pentru a te menţine într-o stare excelentă.

1. Bea doi litri de apă
Consumul de apă este vital pentru organism. Lipsa acesteia în corp duce la apariţia unor tulburări de sănătate, la deshidratarea pielii şi ulterior la apariţia prematură a ridurilor. Opt pahare de apă, băute zilnic, te ajută să-ţi păstrezi pielea fină şi sănătoasă pentru mai mulţi ani.

2. Mănâncă de trei ori pe zi

Corpul uman are nevoie zilnic de calorii pentru activităţile pe care le desfăşoară. Aşadar, dacă vrei să te menţii suplu şi sănătos în acelaşi timp, trebuie să ai trei mese principale pe zi şi gustări între ele. Mai mult decât atât, este important ca alimentele să fie asociate, adică să ai câte puţin din fiecare grupă de alimente.

3. Demachiază-te corespunzător

Dacă doreşti ca pielea ta să se menţină în cea mai bună formă, demachiază-te atât seara, cât şi dimineaţa. Pe parcursul zilei, praful, poluarea, transpiraţia şi produsele de machiaj agresează epiderma, făcând-o să-şi piardă aspectul catifelat. Curăţându-ţi pielea dimineaţa, vei ajuta la îndepărtarea celulelor moarte.

4. Fă mişcare

Sportul are efecte benefice asupra organismului, în special la nivelul aparatului locomotor, cardiovascular, digestiv şi respirator. Mişcarea fizică te menţine în formă şi este esenţială pentru că măreşte rezistenţa sistemului imunitar, încetineşte procesul de îmbătrânire şi asigură o mai bună mobilitate a corpului.

5. Consumă fructe şi legume

Vitaminele sunt indispensabile pentru o viaţă sănătoasă şi sunt componente necesare alimentaţiei zilnice. Un bun echilibru nutriţional este format dintr-un aport zilnic de vitamine şi minerale, care se găsesc într-o cantitate foarte mare în fructe şi legume. Consumate zilnic, acestea oferă organismului energia necesară pentru a funcţiona în parametri optimi.

6. Hidratează-ţi pielea

Pielea constituie bariera împotriva produselor toxice, a impurităţilor şi a altor substanţe care pot face rău organismului. De aceea, o bună hidratare duce la întărirea acestui strat protector, prevenind uscarea şi împiedicând intrarea corpilor străini dăunători, pentru o piele catifelată şi fermă.

7. Relaxează-te

În fiecare zi eşti supusă stresului, iar pentru a-l combate ai nevoie de câteva metode care să-ţi aducă starea de bună dispoziţie. Pentru a petrece sfârşitul zilei sau weekend-ul într-un mod plăcut citeşte o carte, ascultă muzica preferată, vizionează un film, mergi în parc sau fă o baie relaxantă.