Ştiaţi că fibrele reduc nivelul de zahăr din sânge, scad colesterolul „rău“ şi pot să prevină cancerele de colon? Fructele şi legumele bogate în fibre ajută şi la prevenirea hemoroizilor.

Nutriţioniştii spun că doza zilnică de fibre recomandată unei femei este de 25 de grame, iar pentru un bărbat este de cel puţin 35-40 de grame. Mai jos găseşti cinci dintre cele mai importante alimente cu un conţinut mare de fibre.

Avocado
Miezul cremos al fructului de avocado este o sursă importantă de fibre. Două linguri cu miez de avocado conţin aproximativ 2 grame de fibre, iar un fruct întreg are cam 10 grame de fibre.

Avocado este de asemenea bogat în grăsimi mono şi polinesaturate, care pot reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă.

Porumb
Porumbul are în compoziţie o mulţime de substanţe nutritive antioxidante şi fibre. Aproximativ o jumătate de cană cu boabe de porumb conţine 2 grame de fibre.

Floricele de porumb sunt de asemenea o sursă bună de fibre. Trei ceşcuţe cu boabe de porumb pentru floricele îţi pot asigura 3,5 grame de fibre.

Paste de grâu integrale
Scoate din meniul tău pastele tradiţionale şi înlocuieşte-le cu cele din grâu integral. Este o modalitate simplă pentru a introduce fibre în dieta ta.

Găseşti în comerţ diferite tipuri de paste din grâu integral, pe care le poţi combina după gust.

Brocoli
S-a tot spus şi scris despre beneficiile pentru sănătate oferite de brocoli, printre care se numără proprietăţile anticancer. Brocoli este, totodată, şi un furnizor de fibre. O cană de brocoli fiert conţine 5,1 grame de fibre.

Migdale
Migdalele sunt şi ele surse excelente de unde îţi poţi extrage cantitatea de fibre necesară. Au în conţinut grăsimi sănătoase şi proteine, iar un sfert de ceşcuţă cu migdale îţi oferă aproximativ 3 grame de fibre.