5 greşeli pe care le faci la duş

1 2 jpg jpeg

Totuşi, există câteva greşeli pe care le facem atunci când ne spălăm şi care ne pot afecta sănătatea. Iată care sunt acestea! Foloseşti apă prea fierbinte

Deşi, uneori, un duş fierbinte este tot ce ai nevoie după o zi obositoare la muncă, acesta nu este recomandat, mai ales dacă se prelungeşte către 20 de minute. Iată de ce:

- apa fierbinte deshidratează şi duce la pierderea uleiurilor naturale din piele;

- apa fierbinte deschide porii pielii şi o poate vătăma prin pierderea elasticităţii;

- rişti să faci şoc termic şi să leşini atunci când ieşi din baie, din cauza diferenţei de temperatură.

Nu foloseşti corect prosopul de baie

Unele persoane au tendinţa de a-şi usca pielea cu un prosop aspru, într-o manieră energică şi viguroasă. Totuşi, acest obicei poate provoca iritaţii severe la nivelul pielii şi lezarea acesteia.

Iţi recomandăm, totuşi, să foloseşti un prosop moale pentru uscarea pielii folosind mişcări de tamponare, pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Igiena prosoapelor de baie

Problema majoră a prosoapelor de baie este că acestea devin ,,adăpostul'' bacteriilor şi germenilor, mai ales dacă după folosire nu sunt uscate corespunzător şi sunt păstrate într-un mediu umed. Astfel, umezeala se va fixa în fibra materialului, un loc numai bun pentru dezvoltarea microorganismelor.

Dacă nu sunt schimbate des (după 3-4 folosiri), prosoapele pot provoca diferite reacţii alergice la nivelul pielii.

Foloseşti săpun din abundenţă

Cantitatea de săpun folosită în timpul duşului variază de la persoană la persoană, de gradul de transpiraţie sau murdărie etc.

Totuşi, nu este recomandat să foloseşti săpunuri cu arome puternice, deoarece acestea conţin deseori alcool şi alte substanţe chimice care pot modifica PH-ul pielii.

Pentru a avea grijă de sănătatea pielii, optează mai degrabă pentru un săpun organic în defavoarea unuia industrial. Alege un săpun cu glicerină sau fulgi de ovăz.

Nu ai grijă de buretele de corp

Potrivit dermatologilor, buretele de corp se foloseşte de maximum două ori pe săptămână. Este extrem de important ca buretele să fie clătit bine după fiecare folosire şi pus la uscat pentru a preveni formarea mucegaiului, care poate provoca infecţii, ciuperci sau foliculită la nivelul pielii.

De asemenea, spală buretele la maşina de spălat, la temperatură mare, după fiecare 4 utilizări sau cumpără altul nou.