Visezi la o talie subţire şi un abomen de invidiat? Dacă ţii deja dietă, dar nu reuşeşti să slăbeşti şi nu ştii unde greşeşti, este posibil să găseşti cauza în cele ce urmează!

Alegi surse nesănătoase de carbohidraţi

În cazul în care obişnuieşti să mănânci carbohidraţi, precum chipsurile, la care băuturi răcoritoare, creşterea nivelului de insulină favorizează depunerea grăsimilor în zona abdominală. Caută să mănânci cât mai sănătos cu putinţă! Legumele reduc foamea şi-ţi aduc un aport crescut de vitamine şi minerale.

Faci mişcare rareori

O dată cu trecerea anilor, hormonii se schimbă, se dereglează şi în felul acesta încetinesc capacitatea organismului de a arde grăsimi. Mai ales când te apropii de vârsta de 40 de ani şi menopauza începe să se instaleze, este vremea să faci mai mult sport pentru a te menţine în formă.

Uiţi de cumpătare

Acum nu trebuie să-ţi faci griji dacă ai cedat poftei de a bea o bere, însă un studiu realizat în Danemarca în anul 2013 a scos la iveală faptul că berea conduce încet dar sigur la obezitate, iar cocktailurile care conţin zahăr în cantităţi mari sunt o adevărată bombă calorică. Un singur pahar de vin la masă este suficient dacă vrei să îţi potoleşti pofta de alcool.

Eviţi toate sursele de grăsimi

Pentru ca abdomenul tău cu colăcei să rămână de domeniul trecutului este bine să mănânci mâncăruri bogate în grăsimi mononesaturate, deoarece aceste grăsimi ajută la arderea grăsimilor deja existente şi favorizează astfel pierderea ţesutului adipos mai ales din jurul taliei.

Citeşte şi: Dieta bazată pe fructe, legume şi lactate

Cercetătorii de la Rush University Medical Center, SUA, au ajuns la concluzia că, atunci când trec printr-o perioadă stresată, femeile mai ales au tendinţa să acumuleze centrimetri buni mai ales în jurul taliei. Astfel că, pentru a evita să ajungi într-o astfel de situaţie, este indicat să faci sport mai ales în perioadele mai puţin bune din viaţa ta. Chiar dacă depresia tinde să te facă să te lipseşti de câteva ore bune de sport, nu îi ceda şi fă mişcare indiferent de vedere, dispoziţie sau moment al zilei.

Optezi pentru produse dietetice

Potrivit unui studiu, persoanele care consumă cu regularitate băuturi carbogazoase sunt mai predispuse să acumuleze ţesut adipos în zona abdomenului, deoarece subestimează numărul mare de calorii pe care-l au acestea.