O femeie însărcinată trebuie să mănânce alimente care să conţină substanţe nutritive, esenţiale pentru dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului, dar şi pentru viitoarea mămică. De aceea, este important să evite mâncărurile care au calorii goale şi să opteze pentru cele sănătoase.

Una dintre cele mai sănătoase opţiuni sunt fructele, care au un conţinut bogat de vitamine şi minerale. O femeie însărcinată poate să consume între două şi patru porţii de fructe pe zi. În general o porţie este formată dintr-un fruct de mărime medie sau dintr-o cană cu fructe tăiate. Iată care sunt cele mai bune fructe!

1. Portocalele

Pentru că te ajută să stai hidratată şi pentru că sunt o bună sursă de vitamina C, portocalele se numără printre cele mai bune fructe pentru gravide.

Sunt şi o sursă bună de acid folic, vitamină care ajută la dezvoltarea creierului copilului. De asemenea, conţin antioxidanţi şi ajută organismul viitoarei mămici să absoarbă fier.

2. Mango

Fructele de mango sunt o altă sursă importantă de vitamina C şi de vitamina A. O deficienţă de vitamina A este asociată cu o imunitate scăzută şi cu un risc crescut de infecţii respiratorii şi indigestie.

3. Avocado

Un alt fruct foarte sănătos este avocado, care conţine acid folic, vitaminele C, B, K, potasiu, magneziu şi fibre. Este ideal pentru combaterea stărilor de ameţeală, în timp ce potasiul pe care îl conţine ajută la prevenirea crampelor. Conţine şi colină, substanţă care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos la făt.

4. Lămâile

Multe femei suferă de greţuri, mai ales în primul trimestru al sarcinii. Limonada ste un tratament natural eficient. În plus, sucul de lămâie conţine vitamina C, esenţială pentru imunitate. De asemenea, lămâile stimulează sistemul digestiv, ajutând la tratarea constipaţiei.

5. Bananele

Sunt o sursă importantă de potasiu, vitamina C şi de fibre. De aceea bananele sunt unele dintre fructele pe care gravidele le pot include în alimentaţia lor zilnică.

Mai mult de jumătate dintre gravide suferă de constipaţie pe timpul sarcinii, iar bananele sunt un laxativ natural, datorită conţinutului de fibre.