Un măr pe zi nu este suficient pentru o sănătate de fier şi, de altfel, nimic nu o poate garanta. Dar o putem încuraja din interior.

Pe timpul iernii, suntem mai expuşi răcelii şi diverşilor virusuri care circulă liberi peste tot în jurul nostru. Din fericire, avem la îndemână mai multe alimente decât am fi crezut, care pot întări imunitatea.

Iaurtul

Este o sursă bună de calciu, dar şi de bacterii bune, care menţin sănătatea sistemului digestiv. Alege iaurturile simple, care conţin culturi probiotice active.

Usturoiul

Ulturoiul conţine alicină, un ingredient activ puternic, ce luptă împotriva virusurilor şi bacteriilor. În plus, s-a demonstrat legătura dintre consumul regulat de usturoi şi diminuarea riscului de cancer la stomac.

Peştele

Seleniul conţinut de peşte ajută globulele roşii în producţia de proteine care ajută la eliminarea virusurilor răcelii din corp. Somonul, macroul, scrumbia şi heringul sunt bogaţi în acizi graşi Omega-3, ce reduc inflamaţiile şi ajută la mărirea capacităţii pulmonare, protejând plămânii de răceli şi infecţii pulmonare.

Carnea de vită

Deficitul de zinc din alimentaţie este o problemă din ce în ce mai răspândită, în special la cei care au renunţat la consumul de carne. Zincul este foarte important pentru dezvoltarea leucocitelor, este un mineral foarte important pentru protecţia împotriva infecţiilor. Iar carnea de vită este una din principalele surse de zinc.

Cartofii dulci

Pentru că pielea este cel mai mare organ al nostru şi cel mai expus mediului înconjurător, ea trebuie protejată corespunzător, atât din exterior, cât şi din interior. Cel mai bun aliat al pielii este vitamina A. Cartoful conţine beta-caroten, pe care corpul îl transformă în vitamina A.