4 tulburări alimentare despre care nu ştiai că există

1 2 jpg jpeg

Ortorexia nervoasă

Această tulburare se caracterizează prin obsesia unei persoane de a consuma doar alimente sănătoase. Toţi suntem interesaţi de o alimentaţie sănătoasă, dar există o mare diferenţă între a fi conştient de dietă şi de a lăsa acest lucru să îţi controleze viaţa.

Potrivit Journal of Sport Umane & Exercise persoanele care suferă de ortorexie evită obsesiv alimentele care pot conţine coloranţi artificiali, arome, agenţi de conservare, reziduuri de pesticide sau ingrediente modificate genetic, grăsimi nesănătoase, produsele alimentare care conţin prea multă sare sau prea mult zahăr. În cele din urmă, ele încep prin a-şi face propriile reguli şi se izolează din punct de vedere social.

Anorexia atletică

Anorexia atletică este o tulburare alimentară care se manifestă prin restricţii alimentare şi suprasolicitarea fizică pentru a ajunge la un corp perfect. Astfel, aceste persoane urmăresc să ardă cât mai multe calorii. De cele mai multe ori, cei care suferă de această tulburare sunt în special sportivii.

Cercetătorii au observat că o astfel de persoană suferă de sentimente de vinovăţie dacă nu face sport mai mult de 24 de ore.

Diabulimia

Potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul de Diabet, femeile cu diabet zaharat de tip 1 sunt de 2,4 ori mai predispuse să facă diabulimie.

Este vorba despre reducerea administrării de insulină, până la a sări cu totul peste doze. Astfel, caloriile şi zaharurile se varsă direct în urină, sunt eliminate rapid şi cei în cauză pierd rapid kilogramele pe care nu şi le mai doresc.

Dar acest lucru înseamnă şi un risc mult mai mare de apariţie a infecţiilor şi cetoacidozei diabetice, care poate duce la comă diabetică.

Sindromul Pica

Tulburarea presupune pofta de a mânca lucruri necomestibile, care nu sunt nutritive pentru organism. Poate să afecteze persoane de orice vârstă, însă mai predispuşi sunt copii. Persoanele care suferă de acest sindrom pot mânca pietre, pâmânt, chiar şi firele de păr.