Vrei să fii sănătos? Apelează cu încredere la verdeţurile de primăvară. Iată beneficiile acestora.

Urzicile te scapă de alergie

Frunzele de urzică sunt bogate în acid folic, vitamine (A, C, B2 si K), clorofilă, săruri de Ca, Mg, Fe. Reglează fluiditatea sângelui, combat diareea şi sunt recomandate celor care suferă de orice tip de alergie. Ceaiul de urzici ne scapă de mătreaţă.

Usturoiul verde scade tensiunea

Nu dă doar gust bun mâncărurilor, ci ajută şi organismul în lupta cu tensiunea arterială. Usturoiul verde este indicat pentru stimularea imunităţii, în controlarea hipertensiunii arteriale şi pentru combaterea infecţiei cu Helicobacter pylori, bacteria care produce gastrita şi ulcerul.

Spanacul, bun pentru gravide

Acesta contribuie la formarea de celule sănătoase, previne anomaliile sistemului nervos şi ale coloanei vertebrale la făt.

Astfel, spanacul ar trebui să nu lipsească din dieta gravidelor. În plus, nu îngraşă! Este bogat în betacaroten, luteină, magneziu, potasiu, vitamina C şi vitamina K.