Oboseala, nopţile nedormite, alimentaţia aleasă necorespunzător şi semnele îmbătrânirii pot lăsa urme pe chipul tău. De aceea, un mini-ritual de frumuseţe care să redea elasticitatea şi luminozitatea tenul tău este binevenit ori de câte ori ai nevoie.

Mască puternic hidratantă

În sezonul rece, tenul are tendiţa să devină uscat şi tern. Ai nevoie de o mască hidratantă, care să elimine, în acelaşi timp, şi celulele moarte de la suprafaţa pielii?

O poţi prepara chiar acasă din 2 linguri de ulei de măsline amestecate cu 1 linguriţă suc de portocale. Aplic-o pe faţă cu mişcări circulare, evitând zona ochilor şi las-o să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru fermitate

Pentru a reda strălucirea pielii şi pentru a scăpa, totodată, de petele inestetice, masca cu soia reprezintă soluţia perfectă.

Într-un vas, amestecă 1 albuş cu ½ ceaşcă de pulbere de soia. Aplică masca obţinută pe tenul curăţat, în prealabil, lăsând-o să acţioneze 15 minute. La final, clăteşte şi aplică o cremă hidratantă.

Mască pentru ten luminos

Dacă ţi-au apărut câteva coşuri inestetice pe faţă sau ai tenul iritat, însă ţi-ai dori să ai o piele curată, lipsita de imperfecţiuni, masca cu miere şi măr este potrivită pentru tine.

Cum o prepari? Dă 1 măr prin răzătoarea mică şi amestecă-l cu 1 lingură de miere de albine, până se omogenizează. Aplic-o pe ten şi las-o să acţioneze minimum 15-20 de minute. Clăteşte şi, la final, umezeşte o dischetă demachiantă în lapte, aplic-o 10 minute pe zonele cu probleme şi clăteşte iar tenul.