Tenul poate avea de suferit din cauza temperaturilor scăzute, de aceea trebuie să îi acorzi o atenţie sporită în această perioadă. Măştile din ingrediente naturale pot veni în ajutorul tău - nu sunt deloc costisitoare şi le poţi folosi ori de câte ori ai nevoie.

Mască pentru hidratare

Pentru a preveni uscarea pielii, este necesar să foloseşti de 2-3 ori pe săptămână o mască pentru hidratare.

Combină 1 linguriţă de ulei de măsline cu 1 linguriţă de suc de portocale şi masează uşor faţa cu amestecul obţinut. După 10 minute, clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru fermitate

Potrivită pentru un ten matur, această mască te va ajuta să redai strălucirea pielii şi să scapi, totodată, de petele inestetice.

Pentru a o prepara, ai nevoie de 1 albuş şi ½ ceaşcă de soia fin măcinată. Amestecă cele 2 ingrediente până se omogenizează.

Aplică masca pe tenul curat şi las-o să acţioneze aproximativ 15 minute. La final, clăteşte cu apă călduţă şi masează tenul cu ulei de cocos.

Mască pentru un ten curat

În zilele în care tenul este mai sensibil şi predispus apariţiei coşurilor inestetice, poţi visa, totuşi, la o piele curată, lipsită de iritaţii, graţie măştii cu miere şi măr.

Dă un măr prin răzătoare şi amestecă-l cu 1 linguriţă de miere de albine, până obţii o pastă. Aplic-o pe tenul curat şi las-o să acţioneze 15 minute, după care poţi clăti.

La final, umezeşte o dischetă demachiantă cu lapte, masează zonele cu probleme şi clăteşte după 10 minute.