Detectarea timpurie a simptomelor reprezintă cel mai bun mod de a trata şi vindeca o boală nemiloasă precum cancerul. Însă, unele dintre aceste simptome pot fi comune, astfel că ele sunt ignorate de cele mai multe ori.

Iată, aşadar, care sunt cele mai frecvente simptome ale cancerului!

Dificultăţi de respiraţie

Unul dintre simptomele precoce ale cancerului pulmonar este dificultatea de a respira. Astfel, pacienţii care suferă de această boală au observat simptome precum respiraţia şuierătoare sau diferite zgmomote emise în timp ce respiră.

De cele mai multe ori, oamenii asociază astfel de simptome cu astmul.

Tuse cronică şi durere în piept

Mai multe tipuri de cancer, între care leucemia şi cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistentă sau bronşita. În cazul în care durerea în piept şi tusea devin constante, consultă de urgenţă un medic specialist.

Infecţii comune

Infecţiile frecvente reprezintă simptome ale leucemiei, care arată că sângele începe să producă cantităţi anormale de globule albe, aşa încât organismul nu mai poate luptab eficient împotriva infecţiilor. În plus, leucemia prezintă simptome similare răcelilor, cum ar fi febra.

Dificultatea de a înghiţi

Acesta este un simptom comun asociat cancerului cervical sau unul dintre semnele timpurii ale cancerului pulmonar.

Inflamarea ganglionilor limfatici

Modificarea ganglionilor limfatici indică schimări ale sistemului limfatic, inclusiv un posibil simptom al cancerului. Apariţia ganglionilor în zona axilei poate indica adesea un cancer de sân, în timp ce nodulii din zona gâtului pot fi semne ale leucemiei.

Apariţia vânătăilor

Acest simptom poate indica o activitate anormală a celulelor roşii din sânge, adică unul dintre simptomele leucemiei. Apariţia vânătăilor în locuri ciudate (pe degete, pe palme) sau petele roşii pe faţă sau gât sunt semne care nu trebuie ignorate.

Dureri la nivelul abdomenului sau pelvisului

Durerile pelviene în sine pot apărea din diverse motive, fiind totodată un simptom comun asociat chisturilor ovariene, care nu trebuie ignorat.

Sângerare rectală

Unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de colon este prezenţa sângelui în scaun. Adresează-te de urgenţă medicului dacă observi această problemă.

Pierderea în greutate

În cazul în care observi cum se topesc kilogramele, deşi nu ai făcut modificări în alimentaţie, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afectează apetitul şi capacitatea organismului de a elimina ,,deşeurile''.

Modificarea aspectului unghiilor

Acesta poate fi unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de piele - liniile şi punctele maro/negre pe suprafaţa unghiilor. De asemenea,unghiile pale sau albe indică faptul că ficatul nu funcţionează corect.