VIDEO: Disfuncţiile erectile: mituri detronate

Ce să nu faci înainte de sex jpeg

În ciuda acestui fapt, mulţi bărbaţi nu ştiu care sunt cauzele care pot duce adesea la apariţia disfuncţiilor erectile. Iată câteva mituri şi argumentele care arată dacă sunt sau nu adevărate. 1. Apar atunci când nu există atracţie faţă de parteneră Adevărat! Lipsa atracţiei fizice sau neînţelegerile intime care pot apărea într-o relaţie pot duce la apariţia disfuncţiilor erectile. Astfel de probleme au în general o cauză bilogică, care, treptat, conduce la probleme de încredere, determinând persoana în cauză să evite sexul, din teama de a nu da greş. 2. Face parte din procesul de îmbătrânire Într-adevăr, disfuncţiile erectile apar odată cu înaintarea în vârstă, însă şi bărbaţii tineri se pot confrunta cu o astfel de problemă. Ca şi în cazul artritei şi a bolilor de inima, disfuncţiile erectile sunt o afecţiune comună în cazul bărbaţilor trecuţi de prima tinereţe, potrivit cercetătorului de la Universitatea California din San Francisco, Alan W.Shindel.

De asemenea, disfuncţiile erectile pot fi un efect al unei alte afecţiuni, precum bolile cardiovasculare. Penisul este un organ vascular, aşadar, orice afecţiune care interferează cu fluxul sanguin din organism poate afecta erecţia.

Medicamentele destinate tratării disfuncţiilor erectile nu au rezultate asupra tuturor persoanelor care le folosesc şi nici nu sunt o primă metodă de a scapă de probleme. Doctorii recomandă mai întâi schimbări în stilul de viaţă, precum scăderea în greutate şi renunţarea la fumat.

În urma unui consult amănunţit, doctorul identifică posibilele medicamente pe care pacientul le ia şi pot avea ca efect negativ apariţia problemelor de erecţie. În cele din urmă, medicul poate recomanda anumite medicamente care au rolul de a mări fluxul sanguin în zona penisului, cu scopul de a determina apariţia erecţiei.

Cândva se credea că disfuncţiile erectile apar doar din cauze de natură fiziologică. Astăzi, experţii sunt de părere că factorii fiziologici stau la baza apariţiei disfuncţiilor erectile, însă pot exista şi cauze de natură psihologică. Printre cele mai comune cauze fiziologice se numără diabetul, bolile de rinichi şi presiunea sanguină mărită. Acestea pot duce la apariţia unor cauze de natură psihologică. " Când un bărbat se confruntă cu probleme de erecţie, poate deveni agitat sau deprimat, şi astfel disfuncţiile erectile devin o sursă a stresului", potrivit lui Shindel.

Specialiştii sunt de părere că ciclismul creşte riscul apariţiei disfuncţiilor erectile. În momentul în care mergi pe bicicletă, cea mai mare presiune se află în zona organelor genitale, cauzând distrugerea celulelor endoteliale. De asemenea, şi simplul fapt de a adormi pe un scaun într-o poziţie inconfortabilă poate duce la o slabă circulaţie a sângelui în zona genitală şi, implicit, la apariţia problemelor de erecţie.