Studiu: Iată cât de des este bine să faci sex pentru a fi sănătos!

Ştii că pentru a fi sănătos contează alimentaţia şi stilul de viaţă. Însă şi viaţa sexuală te ajută să te menţii în formă, iar un studiu recent ne spune şi cu ce frecvenţă ar trebui să ai contacte intime pentru pentru acest avantaj.

image

Viaţa intimă, bună pentru inimă şi nu numai. Foto: Shutterstock

După cercetări îndelungi legate de acest subiect, cercetătorii au găsit răspunsul. Mai exact, specialiştii au descoperit că este suficient să faci dragoste de două ori pe săptămână pentru a-ţi menţine sănătatea. Conform cercetătorilor, viaţa sexuală activă ar putea fi la fel de importantă pentru sănătate ca şi alimentaţia şi limitarea fumatului şi a consumului de alcool.

“Sigur că atunci când te gândeşti la sex, nu ai în minte îmbunătăţirea sănătăţii, însă este bine de ştiut că sănătatea cardiovasculară şi depresia pot fi ameliorate prin activitatea sexuală”, a declarat Kaye Wellings, profesor de sănătate sexuală și reproductivă la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra.

Vezi şi: Tulburarea care te poate transforma într-un monstru sexual în timp ce dormi

Care sunt beneficiile concrete

Activitatea sexuală regulată creşte nivelul de imunoglobuline A și ar pregăti astfel organismul să gestioneze mai eficient agenții patogeni. În special, ar putea ajuta la reducerea riscului de incontinență sau boli de inimă.

Cercetările anterioare au relevat şi alte beneficii ale contactelor sexuale regulate. Potrivit uneia dintre ele, orgasmele pot avea aceleaşi beneficii asupra unui nas înfundat ca şi un spray nazal. Alte studii au arătat că femeile care au avut contacte intime cel puţin o dată pe lună au ajuns mai târziu la menopauză.

Specialiştii au ajuns la concluzia că viaţa sexuală este un barometru important al sănătăţii şi că medicii ar trebui să vorbească mai mult despre acest lucru cu pacienţii lor.

Totuşi, profesorul Wellings a atras atenţia şi asupra următorului aspect: “Cu toate că viaţa sexuală regulată este importantă, nu vreau ca oamenii să creadă că se vor îmbolnăvi dacă nu fac sex atât de des”.

Potrivit specialistului, multe dintre beneficiile activității sexuale pot fi obținute în moduri non-sexuale, inclusiv prin exerciții fizice.