Singura parte a corpului femeii făcută doar pentru plăcerea sexuală

Centrul plăcerii feminine a fost ignorat și subestimat prea mult timp, în ciuda faptului că e singurul organ din corp care este dedicat în întregime plăcerii! A fost neglijat atât de oamenii de știință, cât și de partenerii de sex, lucru care trebuie schimbat cât mai rapid!  

image

 

De-a lungul istoriei, clitorisul nu a făcut subiectul specialiștilor, informația care a fost publicată sau făcută cunoscută publicului despre el fiind adesea parțială sau incorectă. În anii 1400, un ghid pentru descoperit vrăjitoare susținea că această parte a corpului femeii era „sfârcul Diavolului” și că orice femeie care poseda așa ceva era considerată vrăjitoare. Lucrurile nu s-au îmbunătățit nici mai târziu. La începutul secolului al XX-lea, Freud era convins că abilitatea femeii de-a atinge orgasmul avea la bază maturitatea ei psihologică și că numai doamnele sănătoase mental puteau avea orgasm vaginal.  

Binecunoscutul psihanalist a considerat cuvântul „clitoris” infantil, iar, în anii ’60, termenul a dispărut cu totul din dicționarele vremii. În scrierile antice, era ceva ce inspira teamă, se promova frica de „femeia falică”. Până și în cărțile despre anatomia umană, francezii se exprimau tendențios la privire la el: „clitorisul este disprețul bărbatului”. Iar medicii tratau acest organ feminin cât se putea de cinic, ajungându-se la extirparea acestuia pe cale chirugicală.  

Despre plăcere și orgasm

Este bine de şiut că un clitoris are 8.000 de terminații nervoase, adică dublu față de câte are penisu. Senzația plăcută poate începe la nivelul clitorisului și se poate răspândi pe întreaga suprafață pelviană, unde există 15.000 de terminații nervoase.    

Ceea ce știm acum despre clitoris e că are dimensiuni mici, de mărimea unei boabe de mazăre, însă acela este doar vârful aisbergului. Cu toate că orgasmele clitoriale sau cele vaginale sunt diferite, trebuie știut că toate orgasmele femeii sunt provocate de stimularea clitoriană. Unul dintre puținele studii, efectuate cu ajutorul unei radiografii, a ajuns la concluzia că zona respectivă este atât de sensibilă deoarece rădăcina clitorisului este situată în spatele peretelui vaginal.

Există multe moduri de-a atinge un clitoris, la fel cum există destule feluri de-a simți plăcerea. După ce explorezi tu puțin zona, poți să-i spui și partenerului tău ce-ți place și ce nu. Atunci când nu ești excitată, partea vizibilă a clitorisului e de-abia sesizabilă, are în jur de 3-4 milimetri. Evident că există diferențe anatomice de la femeie la femeie, unele fiind posesoarele unui clitoris de 1cm, însă contează mărimea?

Eventuale probleme     

Dimensiunea nu este relevantă! Bine de știut e și că, de-a lungul vieții unei femei, acest organ sexual își poate pierde sensibilitatea săptămâni la rând, lucru care este destul de obișnuit. Cauza? Oboseala cruntă, vreun tratament urmat, doliul sau o perioadă de deprimare, tristețe mai accentuată. Dacă situația durează mai mult de câteva luni, trebuie consultat medicul, deoarece există boli sau infecții de care poți suferi. Principala cauza a desensibilizării clitorisului este hormonală, legată de nivelul estrogenului din organism, iar echilibrul hormonal poate fi restabilit în funcție de recomandările specialistului.

Citeşte şi: Punctul G este responsabil de orgasm? Mituri despre sexualitatea femeilor