Igiena intimă între mit şi realitate

1 2 jpg jpeg

Sănătatea ta intimă nu ar trebui să fie legată sub nicio formă de ruşinea de a discuta cu medicul tău ginecolog dacă ai întrebări sau orice fel de nelămuriri cu privire la această zonă.

Nu ne-am născut învăţaţi, acest proces realizându-se de a lungul întregii vieţi.

Sportul afectează sănătatea intimă?

2 jpg jpeg

Clar da, mai ales dacă ne referim la ciclism sau echitaţie. Aceste două tipuri de mişcare presupune o presiune foarte mare asupra zonei genitale care poate irita vulva şi astfel favorizează apariţia infecţiilor genitale.

În plus, contează foarte mult şi lenjeria intimă pe care o porţi, şi ideal ar fi ca aceasta să fie din bumbac de înaltă calitate şi din când în când să renunţi la lenjeria intimă mai ales seara când dormi.

Lasă-i spaţiu şi favorizează-i corpului tău oportunităţi pentru a se relaxa şi pentru a respira în voie.

Epilat total sau parţial?

Ei bine, aici e aici. Un subiect sensibil deoarece deşi este inestetică pilozitatea vaginală, ea are un rol de apărare, astfel că dacă eşti adeptul epilatului total cel mai bine ar fi să fii mult mai atent cu igiena ta intimă pentru a avea grijă atât de vulva cât şi de vaginul tău, acum expuse la tot felul de afecţiuni.

Practic înlături bariera de protecţie naturală a organismului, deci mare grijă.

Află despre scurgerile vaginale din timpul sarcinii AICI

Mâncărimea vaginală este normală?

2 jpg jpeg

De principiu mâncărimea este o reacţie alergenică pe care o dezvoltă organismul tău. Fie de la detegentul de rufe folosit, fie de la un anumit aliment sau poate din cauza materialului din care a fost confecţionată lenjeria.

Astfel că, mâncărimea poate semnala prezenţa unei bacterii, a unei ciuperci sau chiar prezenţa unei infecţii.

Şi da, mâncărimea din zona intimă este un semnal care trebuie să te trimită la medic.

Săpun sau gel intim?

Un gel intim corespunzător pielii tale te va proteja de ciuperci, bacterii şi infecţii şi poţi să îl foloseşti zilnic. Însă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre săpun, acesta are rolul de a usca pielea şi implicit de a afecta pH-ul pielii.

Deci este de preferat în locul săpunului clasic un gel intim .

Ţine cont de faptul că nu toate secreţiile vaginale sunt normale, iar în cazul în care acestea şi-au schimbat textura, culoarea şi inclusiv mirosul nu ezita să mergi la un consult ginecologic.