Igiena intim─â ├«ntre mit ┼či realitate

1 2 jpg jpeg

S─ân─âtatea ta intim─â nu ar trebui s─â fie legat─â sub nicio form─â de ru┼činea de a discuta cu medicul t─âu ginecolog dac─â ai ├«ntreb─âri sau orice fel de nel─âmuriri cu privire la aceast─â zon─â.

Nu ne-am născut învăţaţi, acest proces realizându-se de a lungul întregii vieţi.

Sportul afecteaz─â s─ân─âtatea intim─â?

2 jpg jpeg

Clar da, mai ales dac─â ne referim la ciclism sau echita┼úie. Aceste dou─â tipuri de mi┼čcare presupune o presiune foarte mare asupra zonei genitale care poate irita vulva ┼či astfel favorizeaz─â apari┼úia infec┼úiilor genitale.

├Än plus, conteaz─â foarte mult ┼či lenjeria intim─â pe care o por┼úi, ┼či ideal ar fi ca aceasta s─â fie din bumbac de ├«nalt─â calitate ┼či din c├ónd ├«n c├ónd s─â renun┼úi la lenjeria intim─â mai ales seara c├ónd dormi.

Las─â-i spa┼úiu ┼či favorizeaz─â-i corpului t─âu oportunit─â┼úi pentru a se relaxa ┼či pentru a respira ├«n voie.

Epilat total sau parţial?

Ei bine, aici e aici. Un subiect sensibil deoarece de┼či este inestetic─â pilozitatea vaginal─â, ea are un rol de ap─ârare, astfel c─â dac─â e┼čti adeptul epilatului total cel mai bine ar fi s─â fii mult mai atent cu igiena ta intim─â pentru a avea grij─â at├ót de vulva c├ót ┼či de vaginul t─âu, acum expuse la tot felul de afec┼úiuni.

Practic înlături bariera de protecţie naturală a organismului, deci mare grijă.

Afl─â despre scurgerile vaginale din timpul sarcinii AICI

Mâncărimea vaginală este normală?

2 jpg jpeg

De principiu mâncărimea este o reacţie alergenică pe care o dezvoltă organismul tău. Fie de la detegentul de rufe folosit, fie de la un anumit aliment sau poate din cauza materialului din care a fost confecţionată lenjeria.

Astfel că, mâncărimea poate semnala prezenţa unei bacterii, a unei ciuperci sau chiar prezenţa unei infecţii.

┼×i da, m├ónc─ârimea din zona intim─â este un semnal care trebuie s─â te trimit─â la medic.

S─âpun sau gel intim?

Un gel intim corespunz─âtor pielii tale te va proteja de ciuperci, bacterii ┼či infec┼úii ┼či po┼úi s─â ├«l folose┼čti zilnic. ├Äns─â nu acela┼či lucru se poate spune ┼či despre s─âpun, acesta are rolul de a usca pielea ┼či implicit de a afecta pH-ul pielii.

Deci este de preferat în locul săpunului clasic un gel intim .

┼óine cont de faptul c─â nu toate secre┼úiile vaginale sunt normale, iar ├«n cazul ├«n care acestea ┼či-au schimbat textura, culoarea ┼či inclusiv mirosul nu ezita s─â mergi la un consult ginecologic.