Ejacularea la femei, mit sau realitate?
Din cele mai vechi timpuri, chinezii au fost primii care şi-au pus întrebări referitoare la lichidul eliberat de femeie în timpul contactului intim. Ei considerau că acesta are proprietăţi vindecătoare. În India, ejacularea femeii era văzută ca un act divin, subiectul fiind dezbătut şi în celebra „Kamasutra”. Influenţată de gradul de excitare O mare legătură cu ejacularea femeii o au glandele Bartholin, situate la baza labiilor mari. Rolul lor este de a secreta lichid lubrifiant care permite penetrarea. De asemenea, mai există două glande, numite Skene, aflate de o parte şi de alta a uretrei.
S-a constatat că acestea eliberează un lichid incolor. Astfel, în timpul actului sexual cele două glande produc mai mult lichid, dar acest lucru este diferit de la o femeie la alta şi depinde de gradul de excitare, explică sexologul Valentin Pescaru. Cantitatea de lichid variază între 5 şi 20 ml.
În timp ce unii sexologi consideră că punctul G nu există, alţii susţin că aceasta generează adevărata plăcere feminină. Cert este că excitarea acestui punct declanşează ejacularea la femei. Explicaţia constă în faptul că zona G, aflându-se în apropierea glandelor Skene (numite şi „prostata feminină”), oferă excitaţie intensă în timpul orgasmului, stimulând eliminarea lichidului ejaculator.
Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut, sexolog
www.psihoterapeutultau.net
În timpul actului sexual toată zona intimă se contractă, iar la orgasm se relaxează brusc. Astfel, glandele Skene şi vezica urinară se varsă prin intermediul uretrei şi în momentul plăcerii maxime lichidele se descarcă brusc şi au ca rezultat acea izbucnire numită ejaculare feminină.
Putem considera că ejacularea la femeie este echivalentă cu cea pe care o are un bărbat, dar prin faptul că ea se manifestă ca o creştere a nivelului de lubrifiere în timpul actului sexual o face a fi diferită de ejacularea masculină, care se manifestă sub forma unui jet.