Efectele negative ale masturbării

1 2 jpg jpeg

Frecvenţa normală pentru masturbare este cea care i se potriveşte persoanei (adică nu devine un exces care să ducă la modificări neurofiziologice), variind de la mai multe ori pe zi, pe săptămâna, pe luna, până la niciodată.

Efectele negative ale masturbării - această practică sexuală nu este dăunătoare

Cu siguranţă ţi-ai pus până acum cel puţin una dintre următoarele întrebări: „Este normal să mă masturbez?”, „Este ruşinos?”, „Poate dăuna?”, „Pot deveni impotent?”, ,,Masturbarea orbeşte?" sau „Mai pot face copii apoi?”.

Masturbarea reprezintă atingerea organelor sexuale cu scopul de a obţine plăcere şi se practică încă din cele mai vechi timpuri, inclusiv de animale. Aşadar, este absolut normal să te masturbezi, atât timp cât o faci în intimitate. Masturbarea nu duce la impotenţă şi nu dăunează, cu excepţia situaţiilor când este o manifestare a unei tulburări obsesiv-compulsive.

Efectele negative ale masturbării - autosatisfacerea nu provoacă orbire sau probleme de sănătate mentală

Convingerile potrivit cărora masturbarea poate provoca orbire, probleme de sănătate mentală, de memorie şi concentrare sau reducerea performanţei sexuale sunt greşite şi fac parte dintre metodele de inducere a vinovăţiei sau ruşinii în legătură cu orice activitate sexuală.

Efectele negative ale masturbării - autosatisfacerea compulsivă la bărbaţi

Specialiştii avertizează că bărbaţii care obişnuiesc să se masturbeze într-un mod nenatural, cum ar fi de exemplu strangularea sau presiunea aplicată în mod agresiv, care nu imită mişcările din timpul sexului cu o parteneră, pot duce la apariţia unei ejaculări extrem de întârziate, în care bărbatului îi poate fi imposibil să aibă orgasm.

Efectele negative ale masturbării - efecte benefice pentru sănătate

În timpul masturbării, la fel ca în timpul actului sexual, se stimulează producţia de endorfine, permiţând un metabolism mai bun al oxigenului şi o funcţionare mai bună a celulelor din întregul organism.

În consecinţă, aceasta oferă o stare de bine, de euforie, reduce stresul, permite relaxarea muşchilor, induce instalarea mai rapidă a somnului, eliberează tensiunea sexuală şi poate fi o formă de a obţine plăcere înainte ca partenerii să dorească să practice alte tipuri de contacte sexuale.

În acelaşi timp, autosatisfacerea oferă oamenilor oportunitatea de a descoperi ce anume le face plăcere şi ce nu, adică o cale normală de a-ţi descoperi corpul, fiind practicată atât de bărbaţi, cât şi de femei din aceleaşi motiv (acela de a-şi provoca plăcere şi de a explora propriul corp), nu provoacă ejaculare precoce (dimpotrivă!), nu cauzează infertilitate, impotenţă sau probleme de concentrare.