Disfuncția erectilă: 5 ierburi și condimente care îți vor reda vigoarea

dis jpg

De ceva timp, penisul tău și-a pierdut vigoarea? Nu trece asta sub tăcere. Discuția erectilă nu este neapărat inevitabilă. Unele remedii naturale te pot ajuta să ai erecții puternice, cum ar fi plantele și condimentele pe care le enumerăm.

„Disfuncția erectilă (DE) este incapacitatea de a obține sau de a menține o erecție satisfăcătoare pentru actul sexual”. În Franța, prevalența sa este estimată între 11% și 44% , conform studiilor epidemiologice, iar riscul de a suferi de această afecțiune crește odată cu vârsta .

Disfuncția erectilă: cauze posibile

Cel mai adesea se spune că disfuncția erectilă este secundară, adică se dezvoltă la un bărbat care a obținut odată erecții normale. Mai mulți factori pot cauza această tulburare. Acest lucru se datorează, de obicei, unor anomalii ale vaselor de sânge sau nervilor penisului. Dar pot fi implicate și tulburări hormonale, scăderea libidoului sau luarea anumitor medicamente.

Iată care sunt cele mai frecvente cauze organice ale acestor probleme!

·         ateroscleroza în arterele care duc la penis;

·         tensiunea arterială crescută;

·         diabet zaharat de tip 1 sau 2;

·         complicații de la operația de prostată;

·         anumite medicamente, în special cele pentru tratarea tensiunii arteriale crescute, a prostatei mărite sau a depresiei;

·         boli neurologice ( Parkinson , epilepsie, scleroză multiplă, boala Alzheimer, accident vascular cerebral);

·         efectele radioterapiei, în cazul cancerului localizat la nivel abdomino-pelvin;

·         consumul de tutun, droguri sau alcool;

·         traumatisme fizice (accident, cădere, fractură etc.);

·         vârsta

Disfuncția erectilă: cauze posibile

În primul rând, încercă să determini natura tulburării tale sexuale. Este ocazională sau o adevărată disfuncție erectilă, care persistă în timp? Cât durează ?

Într-adevăr, dacă este imposibil să ai sau să menții o erecție timp de trei luni sau mai mult , ar trebui să mergi la medic. Disfuncția poate fi un semn al unei boli grave. Dacă este însoțită de anumite semne de avertizare , cum ar fi absența erecțiilor pe timp de noapte sau la trezire, amorțealî la nivelul feselor și a zonei genitale sau crampe dureroase la nivelul piciorului în timpul exercițiului, este, de asemenea, necesar să beneficiezi de o consultație.

În absența acestor semne și dacă problemele de vigoare sunt recente sau temporare, poți încerca mai întâi anumite remedii naturiste, precum utilizarea plantelor pe care le enumerăm în această prezentare. Fii atent, totuși: chiar și soluțiile blânde, cum ar fi medicamentele pe bază de plante , pot provoca efecte adverse sau pot interacționa cu anumite medicamente. 

Ghimbirul

Pe lângă calitățile sale gustative, ghimbirul este și o plantă medicinală. Consumul acestuia întărește sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, promovează o bună circulație a sângelui și scade tensiunea arterială. Ca bonus, acționează ca un afrodisiac și duce la erecții bune. 

Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba este o plantă chinezească care a fost folosită din cele mai vechi timpuri ca tratament pentru disfuncția erectilă. Într-adevăr, favorizează circulația sângelui – circulația deficitară poate fi o posibilă cauză a disfuncției erectile. 

Piperul

Dacă nu îți place mâncarea picantă, ai de pierdut, pentru că piperul poate fi benefic. În general, nu trebuie să abuzezi , dar consumul de cantități mici favorizează dilatarea vaselor și circulația sângelui. Ca bonus, stimulează producția de testosteron, care joacă un rol în dorința sexuală. 

Usturoiul

La fel ca și ghimbirul, usturoiul este excelent pentru stimularea imunității. În plus, alicina pe care o conține favorizează dilatarea arterelor - a căror obstrucție poate fi cauza disfuncției erectile. Prin urmare, consumul regulat poate preveni această tulburare. 

Turmericul sau șofranul indian

Renumit în întreaga lume pentru proprietățile sale medicinale, turmericul întărește sistemul imunitar, promovează eliminarea toxinelor și îmbunătățește circulația sângelui. Astfel, poate ajuta la combaterea simptomelor disfuncției erectile, prin capacitatea sa de a dilata vasele.