De ce e important să vă ascultaţi mai mult
Evită să aduni frustrările Când te nemulţumeşte ceva, nu trece peste asta ca şi cum nimic nu s-a întâmplat sperând că totul se va rezolva de la sine. Şi relaţiile de cuplu „se îmbolnăvesc” şi, la fel ca în cazul unei boli, problema se agravează dacă nu faci nimic. Nu aduna frustrările, ci spune-i ce ai pe suflet! Dacă simţi că situaţia te depăşeşte, apelează la un psihoterapeut. Când te doare ceva, nu mergi la medic? Atunci de ce n-ai merge la un consilier de familie? Ascultă-l cu atenţie E uimitor cum, deşi îl iubeşti, ajungi să asculţi numai fragmente din ce spune. Parcă ai tria ce e important pentru tine, în ideea că, oricum, nu-şi dă seama. Când îşi dă seama, nu-i pică deloc bine. Lipsa de răbdare în a-l asculta îl face să-şi dea seama că nu te interesează problemele lui. Opreşte-te din treburi şi ascultă-ţi partenerul. Ştiai că... ... atunci când partenerii au început să se privească şi să-şi zâmbească în timp ce-şi vorbeau, cercetătorii britanici au remarcat o scădere a agresivităţii verbale şi fizice în 85% din cuplurile tinere şi 75% din cele adulte?
Poate el e mai secretos şi atunci e foarte bine să iei iniţiativa şi să deschizi o discuţie despre ce nu merge bine în relaţia voastră. Aşa îi demonstrezi că n-ai nicio taină faţă de el şi că-i oferi toată încrederea ta!
Dacă ai apucat să-l critici de câteva ori, e posibil să se gândească de două ori înainte să ţi se confeseze. Ai putea să-i spui că-ţi pare rău pentru lipsa ta de înţelegere. Sinceritatea e cea mai scurtă cale de a-i obţine iertarea, de a îndrepta lucrurile şi de a-l convinge că se poate baza din nou pe tine ca pe un prieten adevărat, care nu-l desconsideră.