Ce schimbări se petrec în corp dacă nu faci sex mult timp

1 2 jpg jpeg

Dac─â pui o perioad─â pe linia de a┼čteptare via┼úa sexual─â, ia ├«n calcul schimb─ârile care pot surveni ├«n urma acestei decizii. 

Imunitatea devine vulnerabil─â

Studiile ├«n domeniu arat─â c─â activitatea sexual─â regulat─â contribuie pozitiv la s─ân─âtatea sistemului imunitar. Prin urmare, dac─â nu mai faci dragoste, nu mai beneficiezi de propriet─â┼úile pozitive asupra imunit─â┼úii, iar aceasta devine vulnerabil─â ├«n fa┼úa bolilor ┼či a infec┼úiilor.

Scade libidoul

Exper┼úii ├«n domeniu sunt ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n dou─â tabere c├ónd vine vorba despre acest efect. Unii spun c─â trebuie s─â ai o via┼ú─â sexual─â activ─â ca s─â men┼úii libidoul ridicat. Ace┼čtia cred c─â atunci c├ónd renun┼úi s─â mai faci dragoste, apetitul pentru sex scade ┼či nu mai ÔÇťr─âspundeÔÇŁ c├ónd ai activitate sexual─â.

Cealalt─â tab─âr─â de exper┼úi sus┼úine c─â libidoul cre┼čte ├«n perioada abstinen┼úei, pentru c─â intervine ÔÇťdorulÔÇŁ de a face dragoste. P├ón─â la urm─â, sc─âderea ┼či cre┼čterea libidoului depind de fiecare persoan─â ├«n parte, respectiv de stilul s─âu de via┼ú─â.

Cre┼čte nivelul de stres

Cercet─ârile ├«n domeniu efectuate de exper┼úi ├«n sexualitate sugereaz─â c─â persoanele care fac sex mai rar se confrunt─â cu o cre┼čtere a tensiunii arteriale atunci c├ónd ├«nfrunt─â o situa┼úie stresant─â. Abstinen┼úa la femei poate avea un impact negativ major asupra capacit─â┼úii de a dep─â┼či momentele tensionate.

Pot ap─ârea probleme cu inima

De-a lungul timpului, au ap─ârut numeroase dovezi care indic─â faptul c─â o via┼ú─â sexual─â activ─â este ├«n str├óns─â leg─âtur─â cu o s─ân─âtate mai bun─â a inimii. ├Än urma activit─â┼úii intime, inima beneficiaz─â de propriet─â┼úi hormonale ┼či aerobice. Este lesne de ├«nteles c─â pe perioada abstinen┼úei, inimii nu-i mai sunt furnizate beneficiile aferente sexului.

Scade riscul de boli, inclusiv cele cu transmitere sexual─â

Evident, unul dintre lucrurile pozitive de care po┼úi beneficia ├«n urma unei astfel de decizii este c─â vei fi mai protejat─â de boli. Nu doar riscul pentru bolile cu transmitere sexual─â scade, ci ┼či cel de a te ├«mboln─âvi din cauza bacteriilor de tipul E-Coli, care provoac─â afec┼úiuni urinare.

Pot ap─ârea tulbur─âri neuronale

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â cu specializare ├«n domeniu au dovedit c─â sexul ├«mbun─ât─â┼úe┼čte activitatea neuronilor. Abs┼úinenta, pe de alt─â parte, nu are niciun impact la nivelul creierului. Bine, dac─â spui c─â nu mai faci sex, dar cite┼čti mai mult, atunci da, vorbim despre o cu totul alt─â poveste.

Info:

Mitul care spune c─â vaginul devine mai elastic ├«n func┼úie de num─ârul de parteneri intimi este demontat. ┼×i nici acela care sugereaz─â c─â vaginul devine mai rigid dac─â nu mai faci sex o perioad─â nu este dovedit. E ca ┼či cum ai spune c─â himenul se regenereaz─â dac─â nu mai faci dragoste. Cu toate acestea, dac─â nu sunt solicitate, ┼úesuturile vaginului ├«┼či pierd obiceiul de a se relaxa dup─â activitate ┼či r─âm├ón ├«ntr-o u┼čoar─â stare de ├«ncordare. Nu-┼úi face griji, odat─â ce ├«┼úi reiei via┼úa sexual─â, vaginul ├«┼či recap─ât─â func┼úia elastic─â.