Ce să faci dacă te-a înşelat

1 2 jpg jpeg

Fă exerciţii de respiraţie pentru a depăşi şocul Vestea că te-a înşelat poate fi şocantă, mai ales dacă nu te aşteptai să facă asta. Inspiră adânc pentru a depăşi sentimentul de panică. Oricât de simplu ar părea, este cea mai eficientă metodă pentru a te calma şi a începe să cauţi soluţii raţionale.

Conform lui Rivkin, "atunci cănd respiri sacadat, creierul nu primeşte suficient oxigen, corpul tău devine încordat, iar probabilitatea de a lua decizii greşite creşte".

În funcţie de modalitatea în care ai aflat, trebuie să confrunţi problema şi să ai o discuţie cu iubitul tău. Ce intenţionezi să faci mai departe este decizia ta şi trebuie să iei în considerare toţi factorii: cum este relaţia, durata relaţiei, cât de mare este şocul, personalitatea ta, personalitatea lui etc. Rivkin te sfătuieşte să nu te judeci pe tine, indiferent ce decizie vei lua.

Mai poţi citi şi:

- Cât de mult afectează stresul viaţa sexuală

- 5 lucruri care ucid dorinţa sexuală

- Aşa-ţi creşti performanţele sexuale

Cu toate că te afli în pragul unei crize, viaţa trebuie sa meargă mai departe. Du-te la muncă, ia-ţi copiii de şcoală, fă treburile casnice, nu fugi de rutina ta zilnică, indiferent cât de greu îţi va fi. "Ţine minte că eşti în mijlocul unei crize, aşa că trebuie să fii îngăduitoare cu tine însăţi şi să găseşti pe cineva care să te ajute", îndeamnă Rivkin.

Din cauza problemelor legate de încredere pe care le provoacă această situaţie, este important să consultaţi un terapeut bun dacă vă puteţi permite asta."Am descoperit că acele cupluri care caută ajutor după ce unul dintre parteneri a avut o aventură au cele mai bune rezultate de recuperare", menţioneză specialista.

Când îşi confrunţi partenerul, mintea ta devine copleşită de tot felul de întrebări. Prin aceste întrebări şi prin eliberarea tuturor sentimentelor începe procesul vindecării.

Oamenii au tendinţa de a acţiona într-un fel sau altul atunci când descoperă că au fost înşelaţi. Poate te ajută pe moment, dar fiind în situaţie de criză, decizia poate fi una pripită. Nu lua decizii importante, ci tratează situaţia cu paşi marunţi. Du-te la un terapeut, citeşte o carte, discută cu grupul de sprijin şi poartă discuţii lungi cu partenerul.

Până la urmă, va trebui să hotărăşti în ce direcţie vrei să meargă relaţia ta, însă încearcă să iei această decizie după ce ai cântărit bine întreaga situaţie.