Ce efecte uimitoare au săruturile în timpul sexului

image

Când vine vorba de săruturi și sex, nu există niciun motiv să nu te bucuri de amândouă. Beneficiile sărutului nu se opresc în dormitor, având şi alte avantaje pe care e bine să le cunoşti.  

Mai puțin stres și anxietate, mai multă stimă de sine și o sănătate mai bună? Se pot rezolva cu mai multe săruturi. În timpul sărutului scade nivelul de cortizol, hormonul responsabil pentru gestionarea stresului, în același timp și un marker al depresiei. Dar sărutul face mai mult decât să învingă stresul, deoarece efectul „hormonilor fericirii”: oxitocina, serotonina și dopamina, se simte atunci când oferim și primim săruturi.

Eliberarea de oxitocină reduce, de asemenea, anxietatea. Mai puțină anxietate, mai multe sentimente de bine și relaxare. Totodată, ajută la crearea unei legături emoționale puternice între parteneri. Fiindcă oxitocina influențează comportamentele pro-sociale prin încurajarea conexiunii și a încrederii. Cu cât dispui de mai multă oxitocină, cu atât te simți mai încrezător, relaxat și conectat. Aceste sentimente pot duce, la rândul lor, la o relație care durează mai mult și este mai satisfăcătoare.

Îmbunătățește viața sexuală

Sărutul este un test inițial pentru un potențial partener, care poate determina dacă o relație progresează sau nu. Cei care se contopesc în săruturi au şi o viaţă sexuală mai bună. Totodată, sentimentele pozitive și conexiunea, care apar în timpul săruturilor pasionale pot să influențeze calitatea și pasiunea întâlnirii sexuale. Ele pot spori excitația sexuală, așa că sărutul în timp ce faci sex va menține încinsă atmosfera.

Îți crește încrederea

O creștere a excitației sexuale poate avea efecte pozitive şi asupra stimei de sine. În plus, sărutul are și alte beneficii fizice: scade tensiunea arterială, atenuează durerile de cap și chiar reduce urticaria și alte semne ale unei reacții alergice.

Un studiu a constatat chiar și faptul că în cazul cuplurilor care se sărută des, și au un grad ridicat de romantism, și nivelul de colesterol este mai redus. La acest lucru se adaugă  și faptul că pune în acţiune până la 34 de mușchi ai feței și poate arde calorii.

Vezi şi: Sex: 4 fraze pe care să nu i le spui când este gol

Gest care tinde să dispară în cuplu

Dacă, la începutul unei relaţii, partenerii se sărută mai des, pe măsura trecerii timpului, în medie, după 3 ani, acest gest tinde să dispară. Psihologii spun însă că săruturile sunt importante în cuplu, pentru că ajută la consolidarea şi conservarea relaţiei pe viitor. Atenţie! Lipsa săruturilor poate arăta şi faptul că există o problemă în relaţia voastră.

Când este oportun sărutul?

Având în vedere toate beneficiile impresionante ale sărutului, în timpul sexului pare cu atât mai indicat! Totuși, preferințele personale și nivelul de confort contează atunci când vine vorba despre acest gest. Totuși, sexul și sărutul vin, pentru mulți oameni, la pachet. Există totuși momente în timpul unei întâlniri sexuale în care sărutul poate să nu aibă sens. Deși poate fi o parte binevenită a preludiului, sărutul poate să nu fie ușor sau chiar posibil în anumite poziții sau în pasiunea momentului. Decizia de a săruta în timpul actului intim depinde și de preferințele tale personale. Pentru unii este esențial, pentru alții este opţional și pentru unii este neplăcut, deci este important cum vă raportați la aceast gest. Aşadar, nu există reguli când vine vorba de sărut în timpul sexului.