7 greșeli de evitat după sex

sex31 jpg

Unele greșeli pe care le faci după sex îți pot provoca probleme de sănătate, cum ar fi infecțiile. Altele îți pot strica legătura cu partenerul. În ambele cazuri este mai bine să le eviți, de aceea le enumerăm pentru tine.

După ce faci dragoste, ai tendința să te întorci pe partea ta de pat și să adormi? Sau, dimpotrivă, să mergi la baie pentru a curăța scrupulos fiecare colț al intimității tale? În orice caz, acestea nu sunt cele mai bune lucruri pe care le poți face. Iată care sunt cele 7 greșeli frecvente pe care le faci după sex și care pot fi dăunătoare sănătății tale sau relației tale de cuplu!

Uiți să urinezi

Urinarea este recomandată după sex, pentru a evita infecția urinară. Într-adevăr, mișcările din timpul penetrării deschid meatul urinar (orificiul extern al uretrei), ceea ce poate duce la o creștere a microbilor spre vezică. Urinatul ajută la expulzarea acestor bacterii și, prin urmare, la evitarea cistitei, mai ales în cazul femeilor care au o predispoziție pentru asta. Nu ai chef să mergi la toaletă? Nu te forța!

Faci duș vaginal

Dușul vaginal-  constă în curățarea interiorului vaginului cu o pară- ar trebui interzis, fie după actul sexual, fie în oricare alt moment! Într-adevăr, perturbă flora vaginală, ceea ce poate duce la diverse probleme, precum uscăciunea vaginală sau apariția micozei. 

Utilizezi produse parfumate de ingenă intimă

Parfumurile sintetice sunt substanțe iritante, care nu-și au locul în părțile tale intime.  Pentru a evita infecțiile și iritațiile este de preferat să te speli cu un săpun blând, fără parfum. 

Porți haine strâmte

Este mai bine să eviți să porți lenjerie intimă sau haine strâmte imediat după sex. Dr. Carolyn DeLucia, medic ginecolog, susține că actul sexual intim duce la un surplus de fluide corporale în zona intimă, iar frecarea țesutului dispersează bacteriile, în timp ce macerarea favorizează proliferarea acestora. „E mai bine să permitem circulația aerului”, purtând haine largi (sau deloc)".  încurajează specialistul.

Nu îți cureți jucăriile sexual

„Jucăriile intime sunt de obicei făcute din materiale sintetice și pot prinde bacterii”, spune dr. DeLucia. „De aceea, e important cum le cureți, astfel riști să dobândești o infecție” .

Pentru a face acest lucru, urmează cu strictețe instrucțiunile de curățare de pe ambalaj. Adesea, ei recomandă spălarea lor cu apă fierbinte și săpun. 

Te uiți la televizor

Actul sexual, dar și momentul ce îl urmează sunt propice pentru a crea o legătură cu partenerul tău. Așadar, în loc să te grăbești la telecomandă pentru a vedea serialele tale preferate, te poți cuibări în brațele partenerului. 

Întorci spatele soțului și adormi

Pe lângă faptul că provoacă o senzație de bine, endorfinele secretate în timpul orgasmului îți dau adesea dorința de a dormi.  Cu toate acestea, e de preferat să nu faci asta, pentru că acele momente pe care le petreceți împreună sunt cele mai plăcute.