6 beneficii ale sexului

1 2 jpg jpeg

Avantajele sexului se extind dincolo de pereţii dormitorului şi vizează într-o mare măsură plăcerea, cât şi sănătatea ambilor parteneri. Cât de importantă este activitatea sexuală pentru menţinerea sănătăţii? Iată 6 beneficii ale sexului care te vor convinge să-ţi schimbi sau să-ţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă!

Atât medicii, cât şi cercetătorii susţin faptul că sexul are numeroase beneficii asupra sanatatii. Consumarea actului este mai mult decât simplă plăcere. O buna sanatate sexuala o poate imbunatati semnificativ pe cea fizica.

Care sunt cele 6 beneficii ale sexului:

1. Reduce stresul şi reglează tensiunea arterială

Ştiai că atunci când faci dragoste nivelul de stres scade considerabil? Acelaşi lucru se întâmplă şi cu tensiunea arterială, dacă ai probleme cu hipertensiunea.

Nu o spunem noi, este lucru dovedit de oamenii de ştiinţă. Cercetătorii suedezi au analizat reacţiile a 24 de femei şi 22 de bărbaţi, care au fost supuşi la numeroase situaţii stresante, cum ar fi vorbitul în public şi rezolvarea unor probleme de matematică cu voce tare.

În timp ce au fost expuşi factorilor de stres, li s-a analizat tensiunea arterială. Persoanele cu activitate sexuală efectuată la intervale regulate de timp au răspuns mai bine la stres, spre deosebire de cele care s-au abţinut de la sex pe perioada studiului.

În cadrul altui studiu s-a descoperit că tensiunea arterială tinde să scadă la persoanele care au un partener de viaţă şi au activitate sexuală.

2. Întăreşte sistemul imunitar

Dacă faci sex o dată sau de două ori pe săptămână, este foarte probabil să ai un nivel mai mare de anticorp numit imunoglobulina A sau IgA în corp.

Acest anticorp protejează sistemul imunitar de răceli şi de infecţii. Un studiu american, la care au participat 112 studenţi, a ţinut evidenţa numărului de raporturi sexuale întreţinute de participanţi şi a colectat probe de salivă de la studenţi.

Aceia care au făcut sex de cel puţin o dată pe săptămână au avut un nivel mai mare de imuniglobulină A în corp.

Mai poti citi:

- Sucul de rodie creste dorinta sexuala

- Pozitii sexuale care va mentin in forma

- Cum este sexul la 20, 30, 40, 50 de ani

3. Arde caloriile

O jumătate de oră de sex te scapă de cel puţin 85 de calorii. Poate nu sună destul de încurajator, dar gândeşte-te că e un mod plăcut de a face mişcare.

„Sexul este o modalitate excelentă de a face exerciţii fizice“, a spus sexologul american Patti Britton. Această activitate pune la treabă nu doar fizicul, ci şi psihicul. 4. Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

O cercetare la care s-a lucrat timp de două decenii a arătat că bărbaţii care fac sex de două sau de mai multe ori pe săptămână sunt mai feriţi cu până la jumătate de riscul de a suferi atacuri de cord.

Nu acelaşi lucru au putut spune cercetătorii britanici despre bărbaţii care au făcut sex o dată pe lună. Studiul a răspuns şi la temerile persoanelor mai în vârstă, legate de accidentele vascular cerebrale, posibil provocate de activitatea sexuală.

Dovezile nu au putut confirma o legătură între raportul sexual şi riscul de a suferi AVC.

5. Creşte stima de sine

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas (SUA) au descoperit că multe persoane fac sex pentru că le stimulează stima de sine.

Cercetătorii texani, coordonaţi de terapeutul de familie Gina Ogden, au găsit că activitatea sexuală creşte stima de sine şi acest fapt contează mult într-o căsnicie, dar şi în viaţa unui cuplu.

6. Un alt beneficiu al sexului este ca poate calma durerile

În timpul actului sexual se eliberează hormonul oxitocină, denumit şi „hormonul dragostei“ care, pe lângă proprietatea de a aduce starea de bine în corp, acţionează precum analgezicele.

Astfel, când ai dureri de cap, spre exemplu, şi faci sex poţi scăpa de disconfort.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu, în cadrul căruia 48 de persoane au inhalat vapori de oxitocină. După ce au inhalat vaporii, cercetătorii i-au supus unui test de durere, le-au înţepat uşor degetele.

Experimentul a arătat că oamenii nu au simţit durerea atât de intens. Potrivit răspunsurilor voluntarilor, intensitatea durerii scăzuse la aproape jumătate.