5 lucruri pe care nu le ştiai despre prezervative

1 2 jpg jpeg

Ambalajul nu se rupe cu dinţii

Prezervativul este un dispozitiv confecţionat din latex sau alte materiale, care aplicat pe penisul în erecţie, înaintea unui contact sexual nu permite ejacularea spermei în vagin. Dar pentru a fi eficient este necesar să fie în termenul de garanţie şi să-l foloseşti corect.

Întotdeauna verifică data la care expiră, iar dacă observi că este deja expirat, aruncă-l. De asemenea, este total contraindicat să rupi ambalajul cu dinţii, fiindcă rişti ca acesta să se rupă fără ca tu să observi. Indicat este să rupi ambalajul cu degetele.

Aerul sparge prezervativul

Ai grijă ca atunci când rulezi prezervativul să nu existe aer în interiorul lui. Pentru a evita acest lucru este bine să ţii prezervativul de vârf înainte de a-l rula până la capăt. În acest fel eviţi riscul ca acesta să se spargă.

Dacă din greşeală, ai rulat prezervativul pe dos, nu-l mai folosi. Aruncă-l şi foloseşte unul nou. Nu uita să rulezi prezervativul până jos, altfel se poate desprinde în timpul actului sexual.

Citeşte şi:

- Tot ce trebuie să ştii despre prezervativ

- Ce efect are prezervativul asupra florei vaginale

Cele din latex, mai eficiente

Latexul este materialul cel mai des folosit pentru fabricarea prezervativelor, acestea fiind şi cele mai eficiente în a te proteja de bolile cu transmitere sexuală.

În plus, sunt şi mai rezistente decât restul prezervativelor care mai pot fi confecţionate din poliuretan şi ţestul animal. Acestea din urmă însă, nu îţi asigură o protecţie maximă împotriva bolilor.

Atenţie la depozitare!

Temperatura locului îi care ţii prezervativele este importantă. Trebuie să le fereşti de căldură pentru că aceasta deteriorează latexul şi rişti să se rupă în orice moment.

De asemenea, ai grijă să nu îl ţii în vecinătatea unor obiecte care îl pot perfora. De pildă, în ruscaci sau în genţi, prezervativele nu sunt foarte bine protejate dacă nu sunt puse separat, în buzunare speciale.

Datează din timpuri străvechi

Prezervativul apare în desene realizate în Egipt acum 3.000 de ani. Dar cel mai vechi prezervativ datează din 1640 şi era făcut din intestine de animale. Primul prezervativ modern, care semănă cu prezervativele prezente acum pe piaţă a fost realizat în 1855.