4 întrebări şi răspunsuri despre zonele erogene
1. Zonele erogene sunt aceleaşi pentru toate persoanele?
Chiar dacă în multe dintre cazuri unele zone erogene ale lui sau ale ei sunt comune, asta nu înseamnă că ele sunt aceleaşi pentru fiecare persoană. Fiecare om este diferit, de aceea şi ,,harta” zonelor erogene ale corpului este diferită de la persoană la persoană. Comunică cu partenerul în timpul actului sexual şi descoperă-i zonele erogene pentru ca actul sexual să fie unul reuşit pentru ambele părţi.
2. Sânii partenerei sunt zone erogene sigure?
Când vine vorba de zonele erogene ale partenerei, sânii reprezintă unul dintre cele mai sensibile ,,puncte". Ei ,,reacţionează” la simpla atingere prin întărirea sfârcurilor, ceea ce poate creşte gradul de excitare a partenerului, dar şi de excitaţie a femeii. Deşi sensibilitatea zonei reprezintă o sursă intensă de plăcere, nu toate femeile simt un nivel la fel de mai mare de excitare când sunt atinse pe sâni.
3. ,,De ce nu simte nimic partenerul atunci când îl ating?”
Mângâierile nu au acelaşi efect pentru fiecare persoană în parte. Nivelul de receptivitate diferă de la persoană la persoană, de aceea mai sunt şi situaţii când partenerii nu se pot excita în urma atingerilor. În cele mai multe dintre cazuri, ,,vinovată” este starea de disconfort pe care o resimt. Discută cu partenerul/a despre dorinţele sexuale, încercaţi să găsiţi modalităţi de a vă relaxa şi de a vă descoperi ,,în joacă” unul altuia zonele sensibile.
4. De ce nu duc atingerile la excitare…ci la gâdilat?
Relaxarea ambilor parteneri este esenţială când vine vorba de actul sexual. Dacă persoană nu este suficient de relaxată, mângăierile partenerului nu ajung să aibă efectul scontat. Fiind tensionată, ea/el poate percepe atingerea ca pe un stimul ce îi poate provoca senzaţia de gâdilire. Astfel, starea de excitare pe care încearcă să o provoace partenerul se poate tranforma într-o porţie serioasă de râs.