Pot avea femeile orgasme multiple? Mituri frecvente despre plăcerea sexuală feminină

1 cuplu pat shutterstock 3260931 jpg jpeg

Când vine vorba de relaţii sexuale, nu toată lumea poate spune cu mâna pe inimă că ştie totul sau că nu are întrebări legat de orgasm şi de simularea lui. Există nenumărate mituri privind subiectul, între care şi faptul că femeile se prefac în pat pentru a nu răni orgoliul bărbaţilor.

sex jpg

Există plăcere şi în absenţa lui

Când vorbim de sex, vorbim de plăcere şi, adeseori, despre conexiune. Orgasmul este doar rezultatul secundar al unei nopţi de amor. De fapt, o noapte de dragoste poate fi catalogată ca fiind fierbinte, incendiară, chiar dacă nu s-a finalizat cu orgasm din partea ambilor parteneri. De multe ori,  cei implicaţi în poveste se simt foarte bine şi când nu ating punctul culminant. Aşa că nu este necesară simularea lui.

Femeile pot avea cu uşurinţă orgasme multiple

Este adevărat că femeile pot fi considerate mai norocoase decât bărbaţii la acest capitol. Au capacitatea de a avea orgasme multiple. Dar nu lăsa filmele să te păcălească. Nu înseamnă că toate femeile au şi experimentat asta. Şi chiar dacă au descoperit cum se face, nimeni nu garantează că figura iese de fiecare dată. Unele femei simulează orgasmul multiplu, pentru ca iubitul să fie flatat, deşi nu este nicio ruşine să ai doar un singur orgasm.

Este normal să simulezi

În ciuda faptului că cele mai multe persoane ajung la un moment dat să simuleze orgasmul, fie din grabă, fie de teamă să nu dezamăgească partenerul, asta nu înseamnă că este normal sau că există motiv de mândrie. În realitate, acest fals atrage după sine impresia celuilalt că a făcut ce trebuia în pat, existând riscul de a repeta şi cu alte ocazii aceleaşi greşeli (de care, evident, el nu are habar).

Prezervativul „ucide“ pasiunea

Se pare că prezervativul influenţează în rău sau în bine orgasmul. De fapt, dacă are vreo influenţă, ea nu poate fi decât benefică. Este semnul clar că partenerul este responsabil, cât să se protejeze pe sine şi pe cea cu care întreţine relaţii intime. Pe de altă parte, femeia nu are de ce să se teamă de o sarcină nedorită sau de boli cu transmitere sexuală, deci ambii sunt mult mai relaxaţi şi, prin urmare, şansele de a ajunge la orgasm cresc considerabil.

Nicio femeie nu vrea o partidă pe repede-nainte

Orice mit care începe cu „nicio femeie“ sau „orice femeie“ este probabil fals, pentru că toţi suntem diferiţi şi fiecare are nevoi şi dorinţe proprii. O mulţime de femei se bucură de partidele rapide de sex, având orgasm la fel de intens ca şi bărbaţii. Climaxul este influenţat şi de alţi factori, nu doar de durata partidei: contează şi cu cine faci sex, când, unde, cum.

Doar femeile simulează orgasmul

În realitate, se pare că cel puţin 25% din bărbaţi şi-au păcălit cel puţin o dată iubita în ceea ce priveşte atingerea orgasmului. Aşadar, deşi mult mai uşor de simulat în cazul femeilor, aceasta nu este o invenţie pur feminină.

Ştiai că:

Între 24% şi 37% dintre femei nu pot ajunge niciodată la orgasm în timpul actului sexual. 

Sfatul specialistului:

Ana- Maria Ceornea, psihoterapeut sistemic de familie şi cuplu 

Orgasmul nu trebuie să fie considerat o măsură care să arate dacă o partidă de sex a fost reuşită sau nu. Multe persoane ajung să-l mimeze, poate chiar din acest considerent, iar asta poate afecta relaţia de cuplu prin lipsa autenticităţii faţă de partener, din dorinţa de a-i menaja sentimentele, în situaţiile când nu s-a ridicat la aşteptările dorite. Acest aspect arată o fisură sau o problemă de comunicare la nivel de cuplu. Orice problemă ascunsă şi nediscutată duce treptat la ruperea legăturii dintre parteneri şi la despărţire, iniţial, emoţională. Simularea orgasmului poate fi considerată o formă de înşelare a partenerului. În spatele simulării se pot ascunde şi alte probleme mai serioase precum: lipsa intimităţii reale, disfuncţii sexuale accentuate, posibila existenţă a unor relaţii extraconjugale, obligaţia de a întreţine un raport sexual pentru a nu suporta consecinţe, întreţinerea orgoliului partenerului, plictiseală şi monotonie în cuplu. Una dintre soluţiile eficiente este de a încuraja comunicarea sinceră.