Iată ce alimentele stimulează fertilitatea!

1 2 jpg jpeg

Consumă peşte gras Acizii graşi Omega-3 care se găsesc în somon, sardine şi hering contribuie la creşterea şanselor de a deveni mămică. Ajută la restabilirea echilibrului la nivel hormonal, mai ales în ceea ce priveşte hormonii reproductivi, măresc fluxul de sânge la nivelul organelor reproductive şi diminuează stresul, despre care se ştie că este prima piedică în a concepe un copil.

Dacă nu eşti o fană a peştelui, poţi recurge la fructele oleaginoase, cum sunt nucile şi seminţele de dovleac. Poţi discuta cu medicul tău şi despre posibilitatea administrării unor suplimente de acizi graşi Omega-3.

Sunt bogate în calciu, un nutrient esenţial nu doar pentru sănătatea oaselor, dar şi pentru cea reproductivă. Deosebirea e că dacă în restul timpului e bine să alegi lactatele sărace în grăsimi, acum e timpul să le incluzi şi pe cele mai grase, mai ales în perioada de ovulaţie.

Chisr şi consumul unui singur iaurt pe zi aduce beneficii. Poţi obţine calciu şi din legumele cu frunze verzi, somon la conservă cu tot cu oase, tofu şi migdale. Necesarul tău de calciu în această perioadă este de 1.000 de mg. Dacă vine barza şi la uşa ta, nu uita de acest bun obicei, calciul fiind esenţial şi pentru sănătatea şi dezvoltarea copilului.

Citeşte şi:

Sexul zilnic creşte fertilitatea

Cum afectează vârsta fertilitatea la femei

Top 3 boli care ameninţă fertilitatea

Ce să consume partenerul tău?

Nu numai femeile trebuie să fie atente la ceea ce mănâncă pentru a stimula fertilitatea, ci şi barbaţii. Pentru a îmbunătăţi calitatea spermei, aceştia trebuie să se asigure că din dieta lor nu lipsesc vitamine şi minerale precum:

- seleniu: alune, orez brun, ceapă, usturoi;

- zinc: carne, peşte, ouă, seminţe de dovleac, cereale integrale;

- vitamina C: citrice, kiwi, broccolli, varză;

- vitamina B12: peşte, ouă brânză

- vitamina E: nuci, seminţe, ouă, legume cu frunze verzi (salată, broccolli, varză etc).

Alimentaţia este un detaliu foarte important atunci când vine vorba de fertilitate şi de dorinţa de a avea un copil. Pentru ca totul să meargă bine ar trebui, de asemenea, să încerci să reduci:

Stresul

Stările stresante îţi influenţează ciclul menstrual, astfel încât ovulaţiile nu mai au loc în mod regulat, scăzându-ţi capacitatea de reproducere. Nu ytrebuie să uiţi că dacă stresul e mai mare atunci şi riscul ca nivelul hormonilor sexuali să se scadă.