Ce boală gravă poate fi prevenită prin ejaculări frecvente. Toţi bărbaţii ar trebui să ştie asta!

1 ejaculare jpg jpeg

Activitatea sexuală nu este numai plăcută, ci şi sănătoasă. Cu cât un bărbat ejaculează mai des, cu atât mai bine, acest lucru având efect protector asupra sănătăţii.

Numeroase cercetări subliniază că ejacularea frecventă, fie în timpul raporturilor sexuale sau al masturbării, poate reduce riscul de apariţie a cancerului de prostată. Dar ce înseamnă, totuşi, frecvent în acest caz?

Un studiu din 2016 descoperit o legătură între frecvenţa cu care bărbaţii ejaculează şi riscul acestora de a face cancer de prostată. Studiul a monitorizat aproape 32.000 de bărbaţi în perioada 1992 - 2010, timp în care s-a observat şi câte cazuri de cancer de prostată au fost depistate.

Concluziile au fost următoarele! Bărbaţii cu vârsta de 20 de ani care au ejaculat de 21 de ori pe lună (în timpul raportului sexual sau prin masturbare) au avut un risc mai mic cu 19% de a face cancer de prostată în comparaţie cu cei care au ejaculat doar de şapte ori pe lună. Un efect protector a fost observat şi la bărbaţii de 40 de ani, la care ejacularea frecventă a redus riscul de a face această boală cu 22%.

„Cu toate că rezultatele rebuie să fie confirmate de alte studii care să analizeze mecanismele biologice care explică asocierile observate, rezultatele noastre sugerează că ejacularea şi activitatea sexuală protejată la vârsta adultă constituie o strategie benefică pentru a reduce riscul de cancer de prostată”, a declarat Jennifer Rider, autorul principal al studiului, într-un comunicat de presă, informează selection.ca.

Potrivit specialistei, „frecvenţa ejaculării este un indicator al stării generale de sănătate: bărbaţii care ejaculează cel mai puţin – de 0 până la 3 ori pe lună – au mai multe riscuri de a avea alte probleme medicale şi să moară prematur din alte cauze decât cancerul de prostată”.

Un alt studiu australian care a monitorizat 2.338 de bărbaţi a arătat că bărbaţii care au ejaculat între 4,6 şi 7 ori pe săptămână au avut cu 36% mai puţine şanse de a fi diagnosticaţi cu cancer de prostată înainte de vârsta de 70 de ani decât bărbaţii care au ejaculat, în medie, de mai puţin de 2,3 ori pe săptămână.

Citeşte şi: De ce este bun sexul pentru sănătatea ta