Aten╚Ťie la penis! Poate indica boli!

Mai ├«n glum─â, mai ├«n serios, performan╚Ťele penisului pot indica destule lucruri despre s─ân─âtatea fizic─â ╚Öi psihic─â a posesorului. Iat─â ce ar trebui s─â-╚Ťi atrag─â aten╚Ťia!

penis jpeg

Felul în care arată penisul, spune multe despre sănătatea bărbatului. Foto: Shutteerstock

Inim─â defect─â

Rateurile ├«n pat nu indic─â ├«ntotdeauna lipsa interesul sexual, ci pot fi semnul unei boli la inim─â. Disfunc╚Ťia erectil─â, care face imposibil─â men╚Ťinerea erec╚Ťiei, sau chiar ╚Öi ob╚Ťinerea erec╚Ťiei. De aceea, o programare la cardiolog ar putea fi o idee bun─â. Urologul Ryan Berglund, spune c─â disfunc╚Ťiile erectile, mai ales la b─ârba╚Ťii tineri ar trebui s─â ne pune─â pe g├ónduri, pentru c─â din punct de vedere statistic, aproape o tremie dintre ei vor face atac de cord. ÔÇ×jum─âtate dintre pacien╚Ťii cu bypass coronarian au disfunc╚Ťii erectileÔÇŁ, mai spune specialistul.

Curbura indic─â boala Peyronie

Dac─â un b─ârbat are o curbur─â a penisului care dep─â╚Öe╚Öte 30 de grade, atunci este o situa╚Ťie grav─â, pentru c─â ├«i afecteaz─â via╚Ťa sexual─â. Boala Peyronie este descrisa din punct de vedere medical ca o curbura a penisului, caracterizata printr-o puternica senzatie de durere in timpul unei erectii sau a actului sexual.

Performan╚Ťa slab─â, probleme emo╚Ťionale

Dificult─â╚Ťile ├«n pat pot avea ╚Öi cause emo╚Ťionale. Se ├«nt├ómpl─â acest lucru pentru c├«─â mintea este implicat─â ├«n mare m─âsur─â ├«n ini╚Ťierea ╚Öi men╚Ťinerea unui act sexual. Dac─â medicii exclude alte probleme de s─ân─âtate, atunci urmatoarea ├«ncercare trebuie s─â fie la psiholog sau psihiatru. Depresia, anxietatea, dependen╚Ťa de alcool pot afecta via╚Ťa sexual─â a b─ârba╚Ťilor. Problema principal─â c├ónd sunt indetificate astfel de probleme ese c─â tratamentul specific pentru problemele emo╚Ťionale are ca efect secundar reducerea libidoului, deci pe termen scurt, perpetueaz─â problemele de erectie. .

Bube și leziuni deschise

Dac─â observe bube care dor sau leziuni deschise, ar trebui s─â te alertezi pentru c─â pot fi semnalul unor infec╚Ťii cu transmitere sexual─â, precum herepesul. Leziunile pot s─â apar─â pe penis, dar ╚Öi pe scrot, fese, anus, coapse sau la nivelul uretrei (canalul care face legatura intre vezica urinara ╚Öi exterior). Ranile pot face urinarea dureroas─â ╚Öi po╚Ťi r─âm├óne cu sensibilitate p├ón─â la vindecarea complet─â a infec╚Ťiei