Bărbaţii cu această trăsătură nu sunt buni la pat

Trăsăturile de caracter şi unele obiceiuri ar putea oferi indicii despre viaţa sexuală, cel puţin în cazul bărbaţilor, după cum arată un studiu recent.

image

Bărbaţii narcisişti ar putea întâmpina probleme în dormitor, potrivit unui studiu publicat în Sexual and Relationship Therapy şi efectuat de specialişti de la Universitatea Valparaiso, Indiana, şi de la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au chestionat peste 1.000 de bărbaţi şi au făcut o asociere între viaţa lor sexuală şi nivelul de „narcisism sexual”. Mai exact, narcisismul sexual face referire la „viziune exagerată și nerealistă” asupra propriei sexualități, bărbaţii cu această trăsătură fiind cei care caută adesea să se mulțumească doar pe ei înșiși în timpul actului intim.

Specialiştii au observat că bărbaţii cu narcisim sexual au un mare interes pentru viaţa sexuală şi, de asemenea, sunt mai expuşi probabilităţii de a se masturba. Totodată, narcisiştii au un grad de satisfacţie sexuală mai mic şi au o probabilitate mai mare de a alege masturbarea în locul contactelor intime. Cercetarea a mai arătat că bărbaţii narcisişti se pot confrunta mai des cu ejacularea precoce şi pot avea divicultăţi în ceea ce priveşte atingerea orgasmului.

„Diferitele trăsături și tulburări de personalitate (cum ar fi narcisismul) au fost asociate cu răspunsul și satisfacția sexuală. Cercetarea noastră reiterează impactul negativ pe care narcisismul îl are asupra satisfacției relației, dar adaugă şi o nouă perspectivă asupra modului în care această trăsătură de personalitate poate afecta răspunsul sexual al unui bărbat în timpul contactului cu un partener intim”, a declarat coordonatorul studiului, profesorul David L. Rowland de la Universitatea Valparaiso, pentru PsyPost.