Olivia Newton-John: boala gravă cu care s-a luptat mulţi ani

1 olivia newton john jpg jpeg

Talentata Olivia Newton-John, pe care o ştim din „Grease”, a murit la vârsta de 73 de ani, potrivit unui anunț făcut luni pe rețelele sociale de soțul ei, John Easter.

Actriţa a fost depistată în urmă cu mulţi ani cu cancer mamar, care a recidivat. Vedeta a ales o terapie inedită pentru a-şi alina durerile.

Actriţa a avut o formă agresivă de cancer la sân. După ce a anunţat că boala a recidivat la finele lui 2019, a declarat că metastazele s-au răspândit în tot corpul. Olivia Newton-John a fost prima dată diagnosticată cu cancer de sân în 1992 şi apoi în 2013. A fost operată, i s-a extirpat sânul afectat şi a făcut chimioterapie şi radioterapie. A fost nevoită să renunţe la un turneu şi să se retragă din lumina reflectoarelor pentru a lupta cu boala.

Citeşte şi: Știi care sunt cele 10 porunci ale prevenirii cancerului?

S-a tratat cu canabis, pentru alinarea durerilor

Canabisul a fost cultivat în ferma soţului său, John Easterling, de la casa lor din California, SUA, unde acest drog e legal. Vedeta spunea că a avut dureri mari din cauza bolii incurabile. Soţul cultivă special canabisul pentru că numai această plantă i le mai alină. De asemenea, o ajută să doarmă.

Citeşte şi: Pot lua Ibuprofen pe stomacul gol?

Renumită cu rolul din "Grease"

Un musical iubit şi apreciat şi la decenii de la lansare, filmul „Grease” (1978) i-a lansat cariera lui John Travolta. El interpretează rolul lui Danny Zuko, liderul unui grup de liceeni teribili. În timpul vacanţei de vară, el o cunoaşte pe Sandy (Olivia Newton-John), de care se îndrăgosteşte. Însă cum Sandy este australiancă, iar Dany american, povestea lor trebuie să înceteze odată cu terminarea vacanţei. Totuşi, viaţa le oferă o surpriză. 

Filmul este considerat unul dintre cele mai bune musicaluri din toate timpurile, care a lansat melodii celebre precum You're The One That I Want sau Summer Nights. Filmul a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun cântec (Hoplessly Devoted to You) şi alte cinci nominalizări la Globul de Aur.