Pot lua Ibuprofen pe stomacul gol?

ibuprofen jpg

Ibuprofenul este un element de bază în dulapul cu medicamente de acasă. Este un salvator pentru aproape orice afecțiune comună, de la dureri de spate la dureri menstruale și artrită. Dar când te-ai uitat ultima dată pe prospect înainte de a-l lua?

Specialiștii spun că poți mânca și bea în mod normal în timp ce iei orice tip de ibuprofen.

Dar cel mai bine este să iei pastila în timpul mesei, astfel încât să nu îți deranjeze stomacul. „Nu îl lua pe stomacul gol”, adică fără alimente sau lichide , cum ar fi apa. Procedând astfel, probabil că o să îți provoace dureri de stomac”.

Efectele secundare ale ibuprofenului pot include arsuri la stomac,  ulcer, greață și vărsături,sângerări, diaree, crampe și balonare. 

Potrivit Healthline, aceste simptome sunt mai frecvente la persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu antecedente de arsuri la stomac sau consum de alcool. 

Tabletele, capsulele, granulele sau ibuprofenul lichid trebuie luate cu apă sau suc, după o gustare.

Cu toate acestea, dacă tocmai ai mâncat ceva greu, poate dura mai mult până când ibuprofenul începe să funcționeze. 

Dacă iei un comprimat care se topește în gură, nu trebuie să bei apă.

Cât timp durează până acționează?

În general, durează de obicei între 20 și 30 de minute pentru când începe să funcționeze.

Când ar trebui să iau ibuprofen?

Ibuprofenul reduce inflamația din organism și se încadrează în categoria medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). 

Inflamația apare dintr-o varietate de motive: poate fi un semn de infecție sau este răspunsul organismului la deteriorare. Poate fi luat pentru a calma artrita, durerile menstruale, durerile de spate sau durerile de dinți. 

De asemenea, medicamentul poate stopa imflamarea cauzată de entorse și tulpini, deși se spune că trebuie să aștepți cel puțin 48 de ore pentru a evita încetinirea procesului de vindecare.

„Dacă optezi pentru tablete, capsule, granule sau lichid, ia cea mai mică doză, asta pentru a-ți controla durerea pentru scurt timp. 

Nu îl lua mai mult de 10 zile (sau 3 zile dacă ai sub 18 ani) decât dacă ai vorbit cu medicul tău”. 

Dacă vă întrebați dacă să luați ibuprofen sau paracetamol, principala diferență este că primul reduce inflamația.

Cu toate acestea, medicamentele antiinflamatoare nu sunt sigure pentru toată lumea, cum ar fi cei care au avut anterior un ulcer gastric.