Oana Pellea, mărturisiri sincere despre depresia avută după pierderea mamei. Ce a ajutat-o să-şi revină

3 oana pellea facebook jpg jpeg

Actriţa Oana Pellea a avut o relaţie foarte apropiată cu părinţii săi, Amza Pellea şi Domnica Mihaela Policrat. Pierderea mamei a fost un moment foarte greu pentru îndrăgita actriţă, care a recunoscut că a trecut printr-o perioadă de depresie.

Oana Pellea este foarte recunoscătoare părinţilor şi de fiecare dată când a vorbit despre ei a avut numai cuvinte de apreciere: „Eu vorbesc tot timpul despre tata şi despre mama. Datorită lor mă aflu pe acest Pământ. Lor le datorez tot ceea ce am fost şi tot ceea ce sunt în momentul de faţă.”

Tatăl său s-a opus ca ea să urmeze acelaşi drum profesional, însă Oana s-a ambiţionat şi a dat examen la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Din păcate, tatăl ei nu a mai apucat să o vadă la examenul de absolvire a facultăţii. S-a stins din viaţă pe 12 decembrie 1983, iar Oana Pellea a fost nevoită să dea examenul la două zile după ce şi-a înmormântat tatăl.

Amza Pellea a fost căsătorit 25 de ani, din 1958 până la moartea sa, în 1983, cu Domnica Mihaela. S-au logodit la Craiova, pe 13 septembrie 1958, şi s-au unit în faţa Domnului în 28 septembrie, tot la Craiova. Trei ani mai târziu, pe 29 ianuarie 1962, s-a născut Oana.

În momentul în care şi-a pierdut mama, Oana Pellea a avut depresie. „Ştiu cam toate etapele de depresie. Am trecut prin asta în momentul în care mama mea a plecat. Ţin minte că ceea ce m-a făcut să cer ajutorul a fost tot mama mea, care era în prag de plecare pe lumea cealaltă şi mi-a zis să pun mâna pe telefon şi să cer ajutor. Ţin minte ce hău negru era. Ca imagine, închid ochii şi dacă mă gândeam la viitor, nu vedeam decât un ecran negru. Nu mai voiam să ies din casă. Nu mai voiam să practic meseria”. Actriţa a făcut aceste mărturisiri personale cu ocazia lansării unei campanii de conştientizare numită Să învingem depresia. „Am prieteni care trec printr-un astfel de episod. Suntem, din păcate, din ce în ce mai mulţi. Ştiu cât de greu este să îi conving pe cei care au depresie că fiecare poate trece prin asta şi că pasul cel mai important este să cerem ajutor. Există o teamă, o ruşine de a mărturisi că trecem prin depresie. Eu am revenit numai cu ajutor. E o boală serioasă, dar e o boală care poate fi vindecată. Trebuie doar să o recunoşti, să pui degetul pe problemă şi să ai curajul să ceri ajutor”, a mărturisit actriţa.

Foto: Facebook