Care sunt secretele lui Nicole Kidman pentru a arăta bine

1 nicole kidman jpg jpeg

Actriţa Nicole Kidman, care are 53 de ani, a dezvăluit ce reguli alimentare respectă şi ce tipuri de exerciţii fizice practică pentru a se menţine în formă.

 „De fapt nu sunt atât de strică în ceea ce priveşte dieta mea. Mănânc aproape orice, dar cu moderaţie. Aceeaşi regulă o aplic şi în cazul sportului, încerc să nu fiu foarte strictă“, a dezvăluit Kidman, precizând că în fiecare zi ia multivitamine.

Secretul din spatele aspectului svelt este moderaţia în obiceiurile alimentare şi astfel reuşeşte să se bucure de toate mâncărurile ei favorite, printre care pizza, paste şi prăjituri. Nicole Kidman urmează însă regula 80-20, mai ales când îl însoţeşte în turnee pe soţul său, cântăreţul Keith Urban.  „În turnee există multă mâncare de tip fast food, iar eu nu sunt o persoană care să-şi nege dorinţele. De regulă mă ghidez după formula 80% mâncare sănătoasă, uneori chiar 70%, şi restul de 20 sau 30% sunt rezervate poftelor nesănătoase“, a declarat actriţa pentru „Women’s Health“.

De asemenea, Nicole Kidman consumă proteine slabe, iar în acest sens obişnuieşte să mănânce fructe de mare. „Un platou cu fructe de mare proaspete, scoici, creveţi, crabi şi homari“, a răspuns Kidman când a fost întrebată care este mâncarea australiană preferată, informează adevarul.ro.

 Surprinzător poate, Kidman spune că nu respectă regula celor trei mese pe zi, ci alege să aibă cinci sau şase gustări pe parcursul unei zile. Actriţa susţine că mesele mici ajută metabolismul să ardă caloriile mai repede, iar nivelul de zahăr din sânge este ţinut sub control. Kidman este şi o iubitoare de cafea, dar o preferă pe cea cu multă spumă şi fulgi de ciocolată. Sigur că fizicul actriţei se datorează şi faptului că mişcarea joacă un rol important în stilul ei de viaţă. Pentru a nu se plictisi însă, Kidman spune că mixează diversele exerciţii fizice, trecând de la yoga la pilates, cardio şi mişcări de forţă. Pe lângă antrenamentele tipice din sala de gimnastică, Nicole Kidman este o mare amatoare de golf şi joacă tenis cel puţin o dată pe săptămână. Mai mult, actriţa a moştenit de la părinţi apetitul pentru alergat şi înot. Un alt secret este meditaţia, pe care o practică de două ori pe zi: 20 de minute dimineaţa şi 20 de minute seara. „Trebuie să facem din sănătate, mişcare şi nutriţie un aspect important al vieţii noastre, pentru că în cele din urmă sănătatea, fizică şi psihică, este baza vieţii noastre. De-a lungul anilor mi-am dat seama că dacă nu eşti sănătos nu ai nimic. Aşa că sănătatea este pentru mine pe primul loc. Şi cum faci să te menţii în formă când ai doi copii, un soţ şi foarte multă muncă? Îţi găseşti un echilibru. Fac yoga, alerg şi meditez. Am mare grijă de mine şi încerc să mănânc cât mai sănătos“, este de părere actriţa.