Demi Lovato este non-binară. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru?

1 demi lovato jpg jpeg

Actriţă şi cântăreaţă, Demi Lovato a dezvăluit recent că se consideră non-binară şi că va folosi de acum înainte pronumele they/them (ei/ele sau lor).

Vedeta americană a anunţat într-un mesaj video publicat miercuri pe Twitter: „Astăzi este o zi în care sunt foarte fericită să împărtăşesc mai multe lucruri din viaţa mea cu voi toţi. Sunt mândră să vă anunţ că mă identific drept non-binară şi că îmi voi schimba în mod oficial pronumele în they/them”.

Persoanele non-binare au tendinţa de a nu se conforma normelor asociate niciunuia dintre cele două genuri, neidentificându-se drept bărbaţi sau femei, anunţă Agerpres. Unele persoane non-binare îşi exprimă sexul atât ca bărbat, cât şi ca femeie, în vreme ce altele nu le manifestă nici ca bărbat, nici ca femeie.

Demi Lovato a mai mărturisit că a înţeles identitatea de gen după o perioadă „de vindecare şi de introspecţie” petrecută anul trecut. „Simt că asta reprezintă cel mai bine fluiditatea pe care o resimt în exprimarea genului meu”, a mai adăugat ea.

Vedeta a declarat că va sta de vorbă cu alte persoane non-binare într-un serial video despre identitatea de gen. Fără a se considera un expert sau un purtător de cuvânt pentru acest subiect, cântăreaţa a mai declarat că „mai are de învăţat pentru a deveni ea însăşi”.

Victimă a propriului succes

La vârsta de şapte ani, Demi Lovato îşi făcea apariţia în serialul „Barney şi prietenii”, împreună cu prietena sa, Selena  Gomez. A devenit cunoscută după rolul Mitchie Torres din filmul „Camp Rock”, lansându-se şi în lumea muzicii cu albumul Don't Forget (2008).

În timp ce se afla în turneuri muzicale, a început să consume droguri. În 2010 a avut o cădere nervoasă, după care a fost internată într-o clinică de dezintoxicare, mai ales că avea probleme şi cu bulimia. Vedeta a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, caracterizată prin schimbări extreme de dispoziţie.