Ketamina, care i-a fost fatală lui Matthew Perry, e folosită de Elon Musk pentru depresie

image

Actorul Matthew Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei. În schimb, Elon Musk foloseşte acest medicament pentru a-şi trata depresia.

Matthew Perry a murit înecat, iar acest lucru a fost cauzat de ketamină, pe care actorul o administra pentru depresie şi anxietate.

În ultimii ani, ketamina, care este un astestezic, este folosită pentru a trata depresia rezistentă la medicamente şi îi poate ajuta pe pacienţi inclusiv să nu mai ia în considerare sinuciderea. Totodată, ketamina este folosită şi ca drog recreaţional, iar în acest caz, este foarte posibil ca efectele secundare ale acestui medicament să apară.

În cazul lui Matthew Perry, nivelul de ketamină găsit în corp a fost ca şi cel folosit pentru anestezie generală, potrivit medicului legist, ceea ce a determinat pierderea cunoştinţei şi înecul actorului. Totodată, boala coronariană a exacerbat probabil efectele adverse ale ketaminei în cazul lui, ceea ce a dus la pierderea cunoştinţei.

Potrivit Fundaţiei pentru Alcool şi Droguri, ketamina poate afecta simţurile vizuale şi auditive şi poate crea o detaşare de realitate.

Elon Musk ia ketamină cu reţetă de la medic

Recent, Elon Musk a dezvăluit într-un interviu cu Don Lemon, fost prezentator la CNN. Musk a mărturisit că ia o „cantitate mică, o dată la două săptămâni sau ceva de genul”, adăugând că există și săptămâni la rând în care nu ia deloc, informează Business Insider.

Musk a mai declarat că „utilizarea ocazională” a ketaminei este o „opțiune mult mai bună” decât administrarea de ISRS, un tip de antidepresiv.

El este convins că nu suferă de depresie prelungită şi a declarat că a apelat la ketamină când a avut „o stare chimică negativă în creier precum depresia”.

Elon Musk a spus că nu a abuzat de ketamină, pentru că dacă ar fi făcut acest lucru „nu poți să-ți faci cu adevărat munca, și am mult de lucru”. A treia cea mai bogată persoană din lume, Elon Musk lucrează 16 ore pe zi, după cum el însuşi a mărturisit.