Matthew Perry s-a luptat cu dependenţa de droguri şi alcool. Când au început problemele

Actorul Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, care l-a interpretat pe personajul Chandler Bing din sitcomul de succes "Friends", a fost găsit mort în locuinţa sa din Los Angeles.

Matthew Perry, autorul cărţii "Friends, iubiri si marele lucru teribil", mărturisea că se simte norocos deoarece, după o lungă luptă împotriva dependenței și a problemelor de sănătate care i-au pus viața în pericol, a putut să-și spună povestea și să-i încurajeze și pe alții să îmbrățișeze o viață „curată”.

Vedeta care abuzat de droguri și alcool de ani de zile a fost foarte deschis în memoriile sale.

Matthew Perry, în comă două săptămâni 1  Sursa   Shutterstock jpg

Perry a murit la 54 de ani. Foto: Shutterstock

Us Weekly relatează că necazurile lui Perry au început în 1997, după un accident cu jet ski. A devenit dependent de medicamentul Vicodin și a recunoscut faptul că nu reușea să mai scape: „Nu știam cum să mă opresc...”. Apoi a explicat că dependența lui de substanțe și alcool era atât de puternică încât, „ Dacă poliția ar fi venit la mine acasă și ar  fi spus: Dacă bei în seara asta, te ducem la închisoare, eu începeam să-mi fac bagajele”, scrie Perry.

Potrivit specialiștilor, acesta nu s-a putut opri pentru că dependențele sunt progresive. Așa că se înrăutățesc pe măsură ce timpul trece.

După multe perioade în dezintoxicare, starul Friends a fost la un pas de moarte, la 49 de ani.

Colonul i-a explodat din cauza consumului excesiv de opioide. El le-a explicat oamenilor că a petrecut două săptămâni în comă și cinci luni în spital. În plus, a trebuit să folosească o pungă de colostomie timp de nouă luni. „Medicii i-au spus familiei mele că am 2 la sută șanse să trăiesc. Am fost pus pe respirație artificială, și asta se numește Ave Maria. Rar supraviețuiești".

Actorul recunoaște că doar prin terapie a reușit să se oprească. „Terapeutul meu a spus să mă gândesc ce înseamnă să am o pungă de colostomie pentru tot restul vieții”, își amintește Perry, care își spune acum povestea în speranța că i-ar ajuta pe alții.

Citește și  Cum se formează cancerul şi ce rol are prevenţia